Mărțișoare

Pentru toate gusturile și buzunarele

Primii vânzători de mărțișoare care au apărut în municipiul Fălticeni sunt luați cu asalt la orele amiezii de localnicii grăbiți să cumpere soțiilor, prietenelor, prietenilor sau colegilor cel mai frumos mărțișor. Comercianții au început să depună cereri la primărie pentru ocuparea unei suprafețe pentru acest gen de comerț încă de la începutul lunii, până în prezent fiind eliberate 5 autorizații. Anul acesta, creșterea prețului la mărțișoare este nesemnificativă, ele fiind vândute cu prețuri cuprinse între 3 și 50 mii de lei vechi. Mărțișoarele cele mai ieftine sunt făcute dintr-un șnur alb-roșu și o floare presată în ierbar sau o mică figurină din plastic, la care matrița nu a funcționat corespunzător.
 

Dacă vreți un mărțișor cât de cât mai arătos, va trebui să scoateți din buzunar 30.000 de lei vechi, iar dacă aveți gusturi mai rafinate, prețul ajunge ușor până la 30.000 – 40.000 de lei și chiar 50.000 de lei. Oferta este foar-te variată, iar majoritatea măr-țișoarelor sunt foarte inte-resante și unicat. Pe lângă mărțișoarele de la tarabă, mai multe magazine din Fălticeni oferă mărțișoare din aur și argint, al căror preț este stabilit în funcție de greu-tate, pornind de la câteva zeci de mii de lei vechi, în cazul celor din argint și ajungând la peste un milion de lei vechi, în cazul unui mărțișor din aur lucrat manual. Fălticenenii care nu se mul-țumesc să ofere un simplu mărțișor pot cumpăra și o fe-licitare desenată în cele mai neașteptate moduri sau chiar o felicitare fosforescentă. Vânzătorii de pe Aleea Pie-tonală speră să nu fi muncit de-geaba la confecționarea mărți-șoarelor, majoritatea având experiența anului trecut, când au rămas cu o parte din marfă nevândută. După cum spun chiar ei, este nevoie de multă muncă și răbdare, iar costurile cu materialele cresc de la an la an.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI