“Mai rău…”

„…nu se poate”, spunea pesimistul într-un reușit banc. Ba se poate, îi replica optimistul, în același cadru pontologic. În contextul mai larg, cel al unei țări pe cât de inundabile pe-atât de inundate și amenințate într-o vreme de gripa orătăniilor, nici că se putea un rău mai mare(poate doar politicienii de panaramă și bâlci, de se mai miră și ei ce i-a ajuns!). Eroare, ne spulberă iluziile pesimistul ministru lepi-dopter(se știe doar că un pesimist este un optimist bine informat!): a început să ne dea târcoale și să grohăie amenințător pesta porcină. Molimă față de care boleșnița aviară este, după ministeriale spuse, precum tornada de la Făcăieni vizavi de uraganul Katrina.
 

Ceea ce înseamnă, scurt și îmbârli-gat, precum o codiță de râ-mător, că, pentru mulți pose-sori de sus scrofa, Ignatul va veni muuult mai devreme și făr’ de nici un folos imediat, căci grohăitorii suspecți vor fi mintenaș sacrificați(nu știm dacă sub anestezie, cum poruncește Evropa !) și apoi supuși cremațiunii. Să te ții, vere, miros de șorici pârlit pe ale noastre plaiuri ! Dl ministru vorbește, ca și în ca-zul gobăilor de la Ceamurlia și Maliuc, de o justă despă-gubire pentru “apropitari” și nu sunt motive să ne îndoim de cuvântul Domniei Sale, doar că se prevăd drame sfâșietoare prin bătăturile amărăștenilor fără acces la Sapard. Amărășteni pentru care cel mai bun prieten al omului nu este Grivei din lanț, ci Ghiță din coteț. (As-ta, după ce s-a cam isprăvit frăția românului cu codrul !). Asta e și n-ai ce face: e plină lumea asta nebună, nebună, nebună de tot soiul de viruși, de la porci, găini ș.a., până la calculatoare. Calculatoare de care nici că-i nevoie pentru a ne proiecta bugetul hibernal la aflarea veștii cum că gigacaloria scumpi-se-va frumușel (în jur de 20%) cam în preajma intrării Babei Iarna în arealul românesc(cel citadin, se subînțelege!). Înjur și eu, înjuri și tu, dar ne zicem, ca niște optimiști incurabili ce suntem: Ați văzut că se poate? Cu căldură (cât mai este), al Dv. VIOREL DÂRJA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: