Deși furați de arbitrii-judecători

Sucevenii scot un vicecampion național

Suceava are de câteva zile un vicecampion național la box, tineret. El se numește Nicu Berariu și este legitimat la CSM Florconstruct din municipiul reședință de județ. Component și al lotului național olimpic pregătit de Feri Vastag, pugilistul nostru (categoria 81 kg), descoperit și format de antrenorul Doru Iftime, a reușit să ajungă până în finala Campionatului Național de profil de la Timișoara, spulberându-și, în stil caracteristic, adversarii din ring.
 

În primul meci, bucovineanul l-a trimis în lumea viselor pe Adrian Marc de la CSM Bacău, antrenat de Relu Auraș, după nici 10 secunde de la gongul de început al partidei. Publicul timișorean, cunoscut prin obiectivitate și pură pasiune pentru sport, a aplaudat minute în șir reușita lui Nicu. În semifinală, suceveanul îl face harcea-parcea pe Iulian Ghișe de la CS Pandurii Târgu-Jiu Dinamo, boxer cu alonjă și înălțime superioare, bașca gardă inversă. O sigură repriză i-a rezistat acesta lui Nicu, bucovi-neanul trimițându-l în cea de-a doua în corzi, după un „tsunami” de dreapta… din fundul grădinii. A fost a doua victorie înainte de limită. În finală, boxerul sucevean a avut ghinion. Dar nu pentru că adversarul din ring, dinamovistul bucureș-tean Robert Cazacu, i-ar fi fost superior, ci din cauză că așa au hotărât arbitrii, contrar cursului jocului. Fluierăturile publicului, la capătul celor patru reprize, n-au mai contat. Undeva, mai sus, se decisese deja. Cu titlu informativ, omul de colț al bucureș-teanului este nimeni altul decât fostul campion Marian Simion. Dar, bună și o medalie de argint, până la urmă. Nicu a coborât din careul magic în admirația unui public admirabil. La Timișoara s-a mai luptat pentru Suceava Răzvan Petrenciuc (75 kg). Ca să nu dăm vina numai pe arbitri, să spunem că el a fost furat de conștiința acestora, în meciul din calificări el surclasându-l clar pe… câș-tigător, timișoreanul Doru Livadaru (vicecampionul național en-titre). „Ne pregătim în continuare pentru Campionatul național de seniori, din octombrie, de la Oradea. Mulțumesc pentru această deplasare dlui primar Lungu, care ne ajută constant, și dnei Tamara, de la firma Shock”, ne-a declarat Doru Iftime.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI