Admiterea

S-a dat startul celei de-a doua sesiuni

Zeci de absolvenți de liceu s-au prezentat ieri la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Su-ceava pentru a participa la cea de-a doua sesiune de admitere la facultate, care se desfășoară în perioada 12-23 septembrie. Nehotărâți sau rătăciți prin campusul universitar, aspiranți la studenție alergau cu dosarele în mână de la o facultate la alta. “Nu știm unde să-l înscriem. Ne-am gândit că cel mai bine este să optăm pentru Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică. Am auzit că-i de viitor, dar nu găsim corpul H. Ar fi fost utile niște indicatoare”, ne-a spus, mândră de băiatul ei, Maria S.
 

Menționăm că, pentru sesiunea de toamnă, Universitatea “Ștefan cel Mare” a scos la concurs un număr total de 1271 de locuri, dintre care 37 la „fără taxă”, 702 locuri – la zi, cu taxă, 532 de locuri – „la distanță” și 6 locuri pentru elevii din Republica Moldova care au terminat liceul în România. Locurile la „fără taxă” sunt puse la dispoziția concurenților de către facultățile de Inginerie Mecanică (35 de locuri) și Inginerie Electrică (2 locuri). Conform datelor furnizate de site-ul Universității “Ștefan cel Mare”, taxa de înscriere la facultate este de 1 milion de lei, însă sunt scutiți orfanii de ambii părinți, candidații proveniți din casele de copii, copiii eroilor martiri ai Revoluției din 1989 ș.a. Odată declarați admiși, studenții sunt obligați ca, în perioada 19-23 septembrie, să se înmatriculeze, achitând la casieriile Universității suma de 1,5 milioane de lei. Pentru eventualele locuri rămase neocupate se va organiza cel de-al doilea modul de admitere în perioada 25-28 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: