13 morți și 17 grav răniți în accidente rutiere a fost bilanțul tragic al lunii august

> Cele mai grave s-au petrecut pe 23 august, la Plopeni, unde au murit două persoane, și pe 30, lângă Rădășeni, unde un șofer beat a mai omorât două > „Tinerii veniți acasă în concediu încep să priceapă că ținuta pe șoselele din județul Suceava obligă la fel ca cea din Italia”, spune cms.-șef Corneliu Feștilă, șeful SPR Suceava Drumurile județului Suceava răsuflă ușurate după aglomerările din luna august, perioadă când au venit în zonă excursioniștii și s-au întors acasă, la volanul unor mașini bengoase, tinerii plecați la muncă în străinătate. Luna în discuție s-a încheiat cu un număr record de sancțiuni contravenționale aplicate de agenții Serviciului Poliției Rutiere, cele 10.671 de chitanțe trebuind să aducă la bugetul statului circa 3 miliarde de lei vechi. Depășiri de viteză, condusul cu rachiul în cap, traversări aiurea sau toate acestea la un loc, au dus, prea des însă, la evenimente cu final tragic.
 

În 23 de accidente grele, au murit luna trecută 13 oameni și au fost răniți grav alți 17. Singura consolare în fața acestei statistici este că cifrele diferă prea puțin de cele din august anul trecut, când și-au pierdut viața în accidente rutiere 14 persoane, fiind rănite grav numai 11. Două dintre evenimente s-au detașat ca fiind cu consecințe dintre cele mai grave. În data de 23 august, pe raza localității Plopeni, un „Opel Astra” înmatriculat în Grecia a depășit neregulamentar și a intrat, pe contrasens, într-un taxi cu număr de Botoșani, distrugându-l în proporție de 80%. Au murit atunci șoferul taxiului, în vârstă de 37 de ani, și o femeie de 62 de ani care a supraviețuit doar până la spital, cu oasele capului sparte și înfundate. Tot de atunci, o tânără de 16 ani se chinuiește pe un pat de spital, în pericol de a rămâne paralizată. În seara de 30 septembrie, în afara localității Rădășeni, au mai murit doi oameni, alți trei ajungând în stare foarte gravă la spital. Beat la volan, cu o alcoolemie identificată ulterior de 1, 25 ml la mie, Neculai Vlădescu, de 30 de ani, din Fălticeni, n-a mai văzut indicatorul de „depășire interzisă” și a intrat nebunește într-un „Logan” cu număr de Dolj. Doi bărbați, șoferul „Daciei” și un pasager din Galați au murit înainte să mai ajungă să-i vadă vreun medic. Alte victime au pierit, se poate spune, pe mâna lor, punând prea mic preț pe atenție și oboseală. Este cazul unei tinere de 19 ani care a murit în noaptea de 13 spre 14 august răsturnându-se cu mașina într-un șanț. Întorcându-se de la Suceava, unde s-a distrat împreună cu prietenul și încă o pereche de tineri, ea s-a aplecat să schimbe muzica în mașină, a pierdut controlul direcției, s-a izbit de un parapet și a ajuns în șanț. Tot în 13 septembrie, ucraineanul Maryn Prikob, de 34 de ani, a ajuns la spital în comă de gradul II. În zorii aceleiași zile el a fost „luat” de un taxi exact pe trecerea de pietoni din vecinătatea Bazarului Sucevei. Târât vreo 10 metri de mașina ce rula cu viteză, el s-a zbătut între viață și moarte vreme de 11 zile, după care a decedat de pe urma traumatismelor suferite. Comisarul-șef Corneliu Feștilă, șeful SPR Suceava, a ținut să specifice că, anul a-cesta, „italienii” n-au mai făcut ravagii pe șosele pe timpul vacanței petrecute acasă. E drept că mașinile tinerilor suceveni înmatriculate prin țări străine au fost implicate în luna august în multe evenimente rutiere, doar patru însă în cele cu adevărat grave. „Se constată, anul acesta, că tinerii veniți în vacanță încep să se disciplineze. Încep să priceapă că ținuta pe șoselele din județul Suceava obligă la fel ca cea din Italia și că o discuție cu agentul de poliție de la noi se poate păstra la același nivel cu cea cu un agent din alt stat”, a declarat șeful SPR.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: