Un republican cu discurs radical

„Suntem la un pas de dictatură sau de reeditare a securității, pentru că asta înseamnă comunitatea de informații“, a declarat, la Rădăuți, dl Dinu Gheorghe, președintele Partidului Republican Președintele Partidului Republican, Dinu Gheorghe, s-a aflat recent la Rădăuți. Cu acest prilej, a făcut o scurtă declarație. ‘’Eu sunt sus-ținătorul pedepsei cu moartea pentru actele de terorism și am cerut Parlamentului, președintelui României și Guvernului să retragă imediat trupele din Irak, pentru că altfel acești teroriști vor săvârși acte de terorism pe teritoriul României și vor muri români dintre noi. Noi nu avem pentru cine să ne menținem trupele în Irak’’, a afirmat interlocutorul nostru.
 

Făcând referire la măsuri luate sau preconizate de actuala guvernare, Dinu Gheorghe  a mai spus că eventuala creștere a tva-ului la 22 la sută este  o măsură antiso-cială (la care se pare că s-a renunțat – n. red.). ‘’Guvernanții ne mint că Uniunea Europeană ne cere să mărim tva-ul. Este o  minciună. De ce? Există Directiva 6 din 2003 a Uniunii Europene care spune că România, până în 2011, poate să nu crească tva-ul, poate să-l micșoreze.’’ Întrebat ce părere are despre organizarea comunității de informații, Dinu Gheorghe a spus: ‘’Prin comunitatea de informații se încearcă subor-donarea tuturor serviciilor secrete românești. Suntem la un pas de dictatură sau de reeditare a securității, pentru că asta însemna securitatea – toate serviciile secrete la un loc, conduse de un singur om. Această comunitate de in-formații trebuie să subor-doneze doar structurile anti-teroriste din cadrul serviciilor secrete românești, nu toate serviciile. Așa cum sunt orga-nizate azi serviciile secrete  este un mod foarte democrat, pentru că au un dublu control: SRI și SIE, cu șefii numiți de președinte, serviciile secrete de la ministere, Interne, Justiție, Armată – au șefii numiți de miniștri, Internele, Justiția și Armata fac parte din Consiliul Suprem de Apărare a Țării ș.a.m.d. Vreți să ajun-gem la dictatură? Dați-i pre-ședintelui toate serviciile secrete, și atunci veți  vedea un-de am putea ajunge sau nu. Nu este neapărat vorba de dl Băsescu, poate mâine ajunge dl Dinu președinte sau poate dvs., care mă ascultați, și, pro-fitând de o lege, să faceți cu totul altceva, pentru că puterea îmbată sau corupe și să nu mai știți ce să faceți cu ea și să vă protejați interesele. Hai să ne apărăm în mod democratic, hai să gândim echilibrat și atunci vom reuși. Numai așa, prin circ și prin scandaluri, nu vom conduce țara asta decât spre ruină’’’, a mai spus Dinu Gheorghe. Oaspetele a fost întâmpinat la Rădăuți de către dl Simion Sticleț, șeful filialei locale a Partidului Republican, cunos-cut cititorilor pentru activita-tea depusă în cadrul Poliției de Frontieră, de unde a ieșit nu demult la pensie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: