Bacalaureat, sesiunea II

Doar 14 contestații, din care 9 – la română

Lucrările candidaților suceveni sunt recorectate la Iași, iar ale celor din Botoșani și Neamț, la Suceava După cea de-a doua sesiune de bacalaureat, care s-a încheiat recent, au fost depuse 14 contestații, din care 9 numai la română. Restul, câte una, la disciplinele matematică, anatomie, engleză, istorie, geografie. Lucrările candidaților contestatari vor fi reevaluate în centrul de la Iași, iar Suceava este centru de contestații pentru județele Botoșani și Neamț.
 

Sesiunea „tomnatică” a bacului s-a încheiat cu un indice de promovare de peste 90%. Au fost 389 candidați înscriși, 342 prezenți, din care 59 din promoții anterioare, fiind respinși doar 29. Aceștia nu au reușit să obțină minimum 6, așa cum prevede metodologia de examen. Unuia dintre candidații respinși i-au lipsit doar 3 sutimi până la 6, ca să poată promova. Rezultatele candidaților acestei sesiuni au fost destul de bune: 146 medii între 7 și 8; 29 – între 8 și 9; 5 note de 9-10. Cea mai mare medie a fost obținută de fosta elevă de la „Ștefan cel Mare” care a fost eliminată la prima sesiune, din vară, întrucât avea un dicționar în sala de examen. Dintre „decanii” de vârstă la bac, președintele UDUR, Dumitru Morhan, ab-solvent din acest an al Liceului particular nr. 1, a luat bacalaureatul cu media 7,33.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: