Au sosit despăgubirile

O parte din veteranii de război care nu au fost împroprietăriți cu suprafața de teren agricol prevăzută de lege vor fi despăgubiți în zilele următoare. Anunțul a fost făcut de subprefectul Ștefan Alexandru Băișanu, care a precizat că, pentru județul Suceava, a fost prevăzută, în această etapă, suma de 1,67 miliarde lei vechi. Primii fericiți vor fi îndreptățiții din 15 localități din zona Rădăuți, respectiv 136 de persoane care tre-buiau să fie puse în posesie cu 107 hectare.
 

Dl Băișanu a precizat că, în 2005, pentru 350 de hectare neprimite vor fi despăgubiți, cu circa 5,48 miliarde lei, 407 beneficiari; de asemenea, a subliniat că, în perioada ce vine, vor fi acoperite și celelalte zone. Ultima tranșă de despăgubiri s-a dat la finele anului trecut. În județul Suceava au depus cereri în vederea acordării de compensații 998 de persoane, dintre acestea fiind validate doar 659. Până astăzi, 252 de veterani cu cereri validate au primit despăgubiri potrivit HG 1301/2004, în 2004, pe adresa acestora fiind virate 3,362 miliarde lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: