Greșeală reparată

Deputatul minorității polone în Parlamentul Ro-mâniei, dl Ghervazen Loger, a apreciat faptul că Guvernul a alocat suma de 19,6 mili-arde de lei pentru finalizarea drumului Cacica – Solonețu Nou. „Consider că este un lucru extraordinar de bun și cred că prin acest fapt s-a reparat cumva greșeala statului român față de statul polonez”, a spus dl Longer. El a reamintit că statul polon, împreună cu statul român, a alocat bani pentru finalizarea acestui proiect, la inițiativa președinților Po-loniei și României din anul 1996. „Cred că se repară această greșeală care a fost făcută, lăsată, uitată de mai mult timp, acum chiar se va repara tot ce înseamnă terminarea acelui proiect de 9 kilometri și 600 de metri de drum. Asta înseamnă că în viitor putem să facem un proiect în continuare, deja există un studiu de fezabilitate pentru continuarea drumului Solonețului Nou – Mănăstirea Humorului, la care suma se ridică la un milion și o sută de mii de euro, pentru care vom face demersurile către statul polonez și, bineînțeles, către statul român, atacând astfel și partea a doua a acestui proiect”, a spus dl Longer.
 

Guvernul a hotărât în ultima ședință alocarea a 19,6 miliarde de lei vechi județului Suceava pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului comunal Cacica – Solonețul Nou. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului și au fost prinși în bugetul de stat pe acest an. Suma a fost alocată la solicitarea Con-siliului Județean. Președintele Consiliului Județean, dl Gavril Mîrza, a declarat că banii vor fi utilizați pentru construirea unui dig de protecție și a două poduri pe artera amintită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: