Echipa

Într-o lume care se bizuie din ce în ce mai mult pe echipă, la noi, acum, o echipă în presă pare ceva de nemestecat, un bolovan. Presa modernă, acreditează unii ideea, se face cu oameni care se mișcă repede, inclusiv în schemă, atomi liberi. Vin și se duc, într-o perpetuă goană după eveniment, mai ales după evenimentul picant. Vin și se duc, și lasă în urmă, sub puterea seculară a cernelii tipografice, o istorie a întâmplătorului (căci nu se violează sau înjunghie după programe…), o istorie care, descoperită peste vreme în paginile jurnalelor, poate înspăimânta de-a binelea copiii nepoților noștri.
 

Dumitru TEODORESCU

Mânjim cu bună știre reputația generațiilor de astăzi. O echipă se joacă mai greu cu adevărul, cu realitatea. Câtă vreme și-a stabilit regulile de joc, ea lucrează ca un mecanism autoreglator, cărui i te supui. O echipă este suma moralităților. Și veți fi de cord că este mai greu să treci peste cinci linii de cale ferată decât peste una. O echipă poate face dintr-un ziar expresia unei politici redacționale răspunzând tuturor mesajelor realității, nerămânând doar servul actului instinctual. Nu merită ignorat, nu-i așa?, efortul de săptămâni și luni de zile al autorilor unei manifestări culturale în favoarea unei lamentabile crime…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: