Mai multe cămine studențești, mai puține locuri !

Studenții Universității “Ștefan cel Mare” au la dispoziție 4 cămine; 3 vechi și unul, intrat în folosință în acest an, cu condiții, în camere, similare unui hotel de 3 stele (televiziune prin cablu, frigider, conexiune la Internet). Totuși, numărul de locuri destinat studenților a scăzut, a precizat ieri, într-o conferință de presă, directorul general al Universității, ec. Emil Nechifor, deoarece nu mai este permisă cazarea a câte 5 studenți într-o cameră; astfel, față de aproximativ 800 de locuri în 3 cămine, acum, în 4, vor fi 659.
 

Numărul cererilor, depuse pe facultăți, este de aproximativ 4000, cu specificarea că Universitatea contează, pe lângă locurile în căminele proprii, pe alte aproximativ 300, în cămine ale liceelor. Studenților familiști li se vor repartiza 16 camere în Căminul 3. Locurile în cămine vor fi repartizate solicitanților în funcție de situația socială și de rezultatele la învățătură. În luna octombrie, pentru un loc, nesubvenționat, în căminele 1 și 2 se vor plăti 110 RON, pentru unul în C3 – 125 RON, iar în C4 (cel nou) – 190 RON. Este clar însă că, de îndată ce caloriferele se vor încălzi, și taxele de cămin vor fi mai fierbinți. Cazările vor începe la data de 27 septembrie, cu anii mari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: