Județul Suceava, „tăiat la porție“

Județul Suceava a primit doar 1,68 miliarde lei, din cele 350 de miliarde lei acordate prin Ordonanța Guvernului nr. 872/2005 privind subvenția pentru achiziționarea de tractoare și utilaje agricole. Șeful Direcției Agricole și pentru Dezvoltare Rurală, Dragoș Juravle, spune că acești bani ajung doar pentru subvenționarea a 7-8 tractoare, în funcție de puterea acestora. Potrivit domniei sale, județul a fost „tăiat de la porție” întrucât în calcul au intrat și celelalte 55 de miliarde lei acordate în același scop, printr-un act normativ anterior, precum și în cadrul subvenționării achiziționării de echipamente, instalații și utilaje pentru zona de munte. Dl Juravle ține să menționeze că regulile pentru întocmirea dosarelor sunt aceleași ca și la anteriorul act normativ de sprijinirea agricultorilor. Solicitanții depun o cerere la DADR și dau o declarație pe proprie răspundere că nu au accesat programe cu finanțare externă.
 

Ei trebuie să se ocupe cu cultivarea pământului sau creșterea animalelor, să asigure avansul la prețul utilajelor și să nu aibă datorii la bugetele de stat sau local. Nu beneficiază de sprijin societățile comerciale care sunt în curs de privatizare ori în lichidare judiciară sau administrativă, arendatorul sau concendentul terenurilor agricole, precum și persoanele fizice sau juridice care au furnizat autorităților date eronate, false sau incomplete. Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale acordă producătorilor agricoli o alocație echivalentă cu 45% din prețul de achiziționare a utilajelor (inclusiv TVA). Înstrăinarea utilajelor înainte de expirarea perioadei de 3 ani de la livrarea acestora este interzisă și atrage restituirea alocației acordate, actualizată cu rata inflației, inclusiv plata de penalități la bugetul statului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI