Înghesuială la taximetrie

Consiliul Local Suceava a hotărât majorarea numărului de taximetre din trafic, vizând încurajarea competiției, reducerea tarifelor și îndepărtarea pirateriei În Suceava, numărul de autorizații-taxi permanente, raportat la numărul de locuitori, este mai mic față de municipii similare din țară Tot mai mulți suceveni vor să ofere servicii de taximetrie, dovadă fiind și numărul crescând de cereri înregistrate la primărie. Motiv pentru care, aleșii municipali au aprobat, cu prilejul întrunirii ordinare de ieri, acordarea, începând cu anul viitor, a 330 de autorizații de taxi permanente, cu o treime mai mult decât până acum. Dintre acestea, 220 sunt destinate operatorilor de transport de persoane, iar 110 taximetriștilor independenți. În același timp, în 2006, se vor elibera și 40 de autorizații sezoniere de transport de persoane în regim taxi.
 

Până la această dată, autorizațiile-taxi permanente aferente grupei independenților, în număr de 70, au fost atribuite în totalitate, iar pentru cea a operatorilor de transport mai rămăseseră disponibile 8 autorizații, pentru care au fost deja făcute cereri. În conformitate cu legea, numărul maxim de autorizații-taxi permanente se stabilește pe o perioadă de 5 ani, prin hotărâre a consiliului local, cu consultarea asociației profesionale reprezentative. Numărul maxim de autorizații-taxi sezoniere se stabilește anual. Acestea sunt valabile pentru un singur sezon, a cărui perioadă nu poate depăși 3 luni consecutive pe an. Decizia de majorarea a fost luată și ca urmare a faptului că, în Suceava, numărul de autorizații-taxi permanente, raportat la numărul de locuitori, este mai mic față de municipii similare din țară. Pe de altă parte, primarul Ion Lungu a declarat că majorarea numărului de taximetre din trafic va deschide calea concurenței și a posibilei micșorări a tarifelor practicate. Nu în cele din urmă, lovită ar fi și pirateria din domeniu, mulți dintre cei în ilegalitate prezentându-se la Primărie pentru a fi autorizați.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: