Efort propriu în pregătirea noului an universitar

Din fonduri proprii, Universitatea “Ștefan cel Mare” a pus la bătaie aproximativ 8 miliarde lei vechi, pentru pregătirea, din această vară, a spațiilor sale, în vederea viitorului an academic: aproximativ 2 miliarde lei – numai pentru cămine, iar 6 miliarde pentru celelalte clădiri ale campusului – ne-a informat ieri, într-o conferință de presă, dl prof. univ. dr. Aurel Burciu, prorector al Universității. Dintre căminele vechi, este prevăzut ca astăzi să se încheie lucrările de reparații și curățenie la Căminul 1, cu precizarea că toate lucrările de întreținere sunt realizate numai cu personal propriu. Căminul 2 va fi prins în viitor într-un plan de reparații capitale.
 

Dl pro-rector Burciu a specificat și că, dintr-o sumă de 20 miliarde alocată de minister pentru pregătirea instituțiilor de învățământ superior pentru următorul an academic, “la Suceava n-a ajuns nici un leu, nici măcar pe hârtie”. Cu toate acestea, dl prorector Burciu consideră că, “la fel ca în fiecare an”, Universitatea și-a pregătit “destul de bine” spațiile. În același context, dl Burciu a arătat că “de un deceniu și jumătate, Primăria Suceava, Prefectura, Consiliul Județean, pe chestiuni de infrastructură, nu au sprijinit Universitatea nici cu 1%”, fapt pe care l-a calificat drept “ilogic”. Directorul general al Universității, dl ec. Emil Nechifor, a amintit că nici solicitările făcute autorităților locale și județene, de mai mulți ani, pentru o casă de cultură a studenților n-au avut vreun rezultat; studenții au formații de dansuri, de teatru, dar nu au unde să repete, să evolueze. “Uneori nu se înțelege că Universitatea e a comunității…” – a constatat dl prorector Aurel Burciu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: