A fost tranșat împrumutul de 50 de miliarde lei luat de la BRD

Aleșii locali au aprobat ieri, în ședința ordinară pe luna august, lucrările de investiții ce vor beneficia de finanțare din creditul de 50 miliarde lei vechi contractat de Primăria municipiului Suceava de la BRD. Pe listă sunt alimentarea cu apă potabilă din sursa Berchișești a cartierului Burdujeni, care, în total, va înghiți circa 95 miliarde lei, și extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale din Burdujeni-sat, cu un necesar de 21,5 miliarde lei. Tot din împrumutul amintit, se va suporta o parte din contravaloarea de 38,1 miliarde lei a amenajării covorului asfaltic de pe Calea Unirii, a lucrărilor de 13,5 miliarde lei de la grădinița din Burdujeni și a celor de 12 miliarde lei de înființare a unei grădinițe în cartierul Obcinilor.
 

Pentru mansardarea de blocuri se va aloca, în total, 12,6 miliarde lei, iar pentru extinderea rețelei de canalizare din zona rezidențială „Autoservice” s-a prevăzut suma de 4,7 miliarde lei. Executivul municipal a apelat la acest credit pentru că nu a reușit să acopere cheltuielile necesare pentru realizarea lucrărilor de investiții prevăzute pe 2005. În acest sens, Primăria a organizat licitație publică restrânsă, aceasta fiind câștigată de BRD Groupe Societe Generale. Pentru împrumut, Primăria a garantat cu veniturile poprii ale bugetului local. De remarcat este faptul că materializarea și finalizarea în întregime a obiectivelor de mai sus presupune disponibilizarea a nu mai puțin de 200 miliarde lei, diferența de 150 miliarde lei provenind din vistieria locală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: