Amenzi de zeci de milioane

> Pentru sucevenii care nu duc sticlele de plastic în locurile special amenajate În ședința de la finele acestei luni, maselor plastice au dispărut! Consilierii suceveni vor avea pe masa de lucru un proiect de hotărâre referitor la colectarea selectivă a ambalajelor reciclabile din municipiu. Potrivit viceprimarului Angela Zarojanu, într-un an de zile, fiecare locuitor al municipiului „produce” cel puțin 5 sticle din plastic, scăparea de sub control a acestora putând duce la un adevărat dezastru ecologic. De la 1 septembrie, paralel cu o campanie de informare și educare a persoanelor fizice și juridice, se va trece gradual la amenajarea și plasarea în teritoriu a containerelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Începând cu primele zile ale lui 2006, se vor aplica și sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale.
 

Persoanele fizice care nu duc plasticul în recipientele și locurile special amenajate vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 5 milioane lei și 10 milioane lei vechi. În cazul agenților economici care nu organizează activități de adunare a selectivă a deșeurilor, amenzile sunt mai usturătoare, variind între 30 de milioane lei și 50 milioane lei vechi. Primăria își propune ca, până la mijlocul anului viitor, să valorifice jumătate din deșeurile din ambalaje, un sfert din total urmând a fi reciclat. Dna Zarojanu spune că, în perspectiva aderării la UE, locuitorii Sucevei trebuie conștientizați și educați în acest sens… Mai ales că un proiect cu finanțare europeană, derulat în anul 2004, a eșuat lamentabil. Iar 100 de euro-pubele, amplasate pe raza municipiului, s-au făcut „nevăzute”, fără urmă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI