„Mișcări de trupe“ la autoritatea de ordine publică

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) are doi membri noi. Este vorba de-spre subprefectul Alexandru Băișanu, care îl înlocuiește pe predecesorul său, Mihai Grozavu, eliberat din funcția de adjunct al reprezentantului guvernului în teritoriu după alegerile de la finele lui 2004. Totodată, locul consilierului județean PNL Valică Gorea, numit la șef la Agenția Nucle-ară, a fost luat de alesul jude-țean Petru Paul Leșanu (PSD), care l-a surclasat, cu 19 voturi la 16, pe liberalul Bogdan Cristache.
 

Menționăm că Autoritatea Teritorială de Or-dine Publică este constituită la nivel județean potrivit Legii privind organizarea și funcțio-narea Poliției Române, fiind un organism cu rol consul-tativ, a cărui activitate se des-fășoară în interesul comuni-tății. În conformitate cu actul normativ amintit, Autoritatea are în componență pe șeful Inspectoratului de Poliție Ju-dețean, un reprezentant al Corpului Național al Polițiș-tilor, subprefectul județului, 6 consilieri județeni, șeful Corpului Gardienilor Publici și 3 reprezentanți ai comuni-tății, desemnați de președin-tele executivului județean. Prin desființarea Corpului Gardienilor Publici și con-stituirea Poliției Comunitare, ATOP a renunțat și la Viorel Horodenciuc, ex-comandant al gardienilor. Șeful ATOP es-te președintele Consiliului Ju-dețean, Gavril Mîrza. Autori-tatea urmează a mai primi în rândurile sale încă un mem-bru, deoarece comisarul-șef Vasile Moțoc nu mai este șeful Inspectoratului de Poliție Ju-dețean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: