1,6 miliarde lei pentru persoanele care s-au angajat înaintea expirării perioadei de șomaj

Una dintre măsurile care stimulează persoanele ce primesc indemnizație de șomaj o reprezintă acordarea unei sume de bani, neimpozabile, din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Suma se cumulează cu salariul și se acordă de la data angajării și până la expirarea perioadei pentru care persoanele erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj. Alocația reprezintă 30% din indemnizația de șomaj, respectiv 697.000 lei, pentru șomerii proveniți din câmpul muncii, sau 465.000 lei, pentru cei proveniți din rândul absolvenților sau al proaspeților lăsați la vatră.
 

În primul trimestru al anului 2005, AJOFM a cheltuit aproape 1,6 miliarde lei pentru acordarea acestor sume. Un număr de 1862 de persoane au beneficiat de aceasta măsură de stimulare a ocupării forței de muncă, 133 angajați în acest an, iar restul la finele anului trecut. În această categorie nu intră cei care se angajează pe perioadă determinată sau cei care se încadrează la agenții economici cu care au mai fost în raporturi de muncă în ultimii 2 ani. Beneficiare pot fi și persoanele cărora, în perioada pentru care au dreptul la indemnizația de șomaj, le încetează raportul de muncă la primul angajator și se încadrează la un altul. „Măsura de completare a veniturilor salariale ale angajaților este extrem de pozitivă in comportamentul general al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și nu numai. Amintesc doar diminuarea stresului în familie prin realizarea unui câștig mai mare, creșterea interesului in căutarea mai activă a unui loc de muncă și, nu în ultimul rând, creșterea veniturilor la bugetul statului”, a declarat Constantin Șuvăr, director executiv al AJOFM Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: