La rectificativ

12 miliarde lei, fonduri reorientate

> Întrucât MApN a refuzat să transfere un imobil către Consiliul Județean, banii pentru terminarea lucrărilor la acesta au luat o nouă destinație > Printre altele, se va achiziționa un lift de 1 miliard lei de lei, ce va fi instalat la Palatul Administrativ, și vor fi cumpărate calculatoare de 500 milioane lei Aleșii județeni au aprobat ieri, în ședință ordinară, rectificarea bugetului propriu al județului și unităților subordonate, precum și repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea serviciilor comunitare de evidență a persoanelor. Consiliul Județean a renunțat la cheltuieli de 10,8 miliarde lei, sumă alocată inițial pentru finalizarea lucrărilor la clădirea în care ar fi trebuit să funcționeze Biroul unic, pe motiv că Ministerul Apărării Naționale a refuzat să aprobe transferarea imobilului către executivul județean.
 

De asemenea, s-a diminuat cu 950 milioane lei suma alocată pentru modernizarea drumu-lui comunal Marginea – Volovăț. Pentru că fondurile pre-conizate inițial nu acopereau cheltuielile necesare finali-zării obiectivului, se vor da doar banii necesari achitării la zi a contravalorii lucrărilor. Fondurile realocate vor lua destinația efectuării de repa-rații la clădirea de eliberare a pașapoartelor de pe strada „Petru Rareș” (3 miliarde lei), achiziționării unui lift ce va fi instalat la Platul Adminis-trativ (1 miliard lei), cumpă-rării de calculatoare (500 mi-lioane lei), subvenționării Serviciului de Evidență a Per-soanelor (1,25 miliarde lei), subvenționării Ansamblului artistic „Ciprian Porumbes-cu” (200 milioane lei), majo-rării capitalului societății co-merciale „Bucovina Ecoterm-gaz” (2,6 miliarde lei), în-treținerii fâșiei de frontieră (250 milioane lei) și supli-mentării coparticipării la pro-gramele cu finanțare externă (3 miliarde lei). Sumele defalcate din TVA pentru finanțarea serviciilor comunitare de evi-dență a persoanelor din cele 8 localități urbane, pentru anul 2005, au fost suplimentate cu circa 3 miliarde lei. În bugetul propriu al județului, suma transferată pentru finanțarea Direcției Județene de Evidență a Persoanelor este de 510,7 milioane lei. La aceasta se a-daugă 1,25 miliarde lei din veniturile proprii ale Consi-liului Județean Suceava, sub formă de subvenții, și 119,2 milioane lei venituri proprii, pe care se estimează că le va realiza Direcția.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: