PSD Suceava își alege azi noua echipă

Gavril Mîrza continuă să fie cel mai bine situat

> Mihai Vitcu s-a retras din cursă, după ce a criticat dur managementul actualului lider județean > Surpriza ar putea veni din partea fostului deputat Dorel Petru Crăciun Cel mai important partid din opoziția locală, PSD, își va desemna astăzi echipa cu care „va defila” în următorii ani pe eșicherul politic județean. Miza este foarte mare pentru actualul lider județean, dl Gavril Mîrza, președinte al Consiliului Județean Suceava, care își dorește un nou mandat și care va susține un adevărat test de fidelitate față de cei cu care a reușit până acum.
 

Gavril Mârza

Din punctul lui de vedere, PSD a câștigat alegerile în județul Suceava și are cel mai mare număr de primari și consilieri. PSD a câștigat pentru a treia oară consecutiv președinția CJ Suceava și deține un număr aproximativ egal de fotolii de parlamentar de Suceava cu Alianța D.A. (PNL-PD). Datele statistice sunt de partea dlui Mîrza. Ce nu a făcut Gavril Mîrza și de ce ar trebui schimbat? Acestea sunt întrebările la care contracandidații săi ar trebui să răspundă în timpul Conferinței de alegeri de mâine, pentru a reuși să-l debarce pe cel mai puternic om politic din județ. Deocamdată, însă, lucru-rile nu sunt foarte clare nici în tabăra PSD, în sensul că, atât timp cât nu s-a realizat o dezba-tere deschisă asupra problemelor din partid și a greșelilor care s-au făcut în cele două campa-nii electorale de anul trecut, nu se poate trage o concluzie asupra vinovăției fiecăruia și a vino-vaților, în general. Mai mult chiar, la ultima sa vizită în județ, după ce a pierdut alegerile prezi-dențiale, șeful PSD, dl Adrian Năstase, a apre-ciat eforturile organizației județene și a făcut un apel la loialitate și la unitate în cadrul partidului. Cu certitudine, dl Mihai Vitcu, unul din pri-mii oameni care, după schimbarea puterii la nivel național, a început să mai critice condu-cerea partidului, nu va mai candida la funcția de președinte. El ne-a declarat ieri, nu fără o considerabilă doză de ironie, că renunță pentru că „este nefiresc; atât timp cât am reședința la Fălticeni, nu cred că este normal ca cel care va conduce organizația județeană să o facă de undeva… de la țară”. Dl Vitcu a refuzat să ne ofere mai multe amănunte în ce privește moti-vele care l-au determinat să se retragă după ce începuse destul de impetuos campania de câștigare a fotoliului. Fostul deputat Dorel Petru Crăciun și-a ma-nifestat dorința de a ocupa cel mai înalt scaun din organizație chiar de față cu membrii Biro-ului Județean al PSD și cu președintele Adrian Năstase. Dorința sa va trebui susținută și cu ceva sprijin din interiorul organizației, dar și de la centru. Este evident faptul că „jocul” pen-tru funcția de președinte la județ va conduce implicit la o serie de opțiuni pentru viitorul președinte la nivel național. Nu este exclus ca dl Crăciun să știe foarte bine ce face și, mai ales, de ce o face. Domnia sa are însă de sur-montat un handicap serios – în zona Rădăuți, de care este direct responsabil, s-au pierdut alegerile generale. Rezultatele slabe de acolo vor cântări greu în cumpănă și vor fi un argument serios împotriva alegerii sale. Delegații vor trebui să decidă, așadar, astăzi dacă dl Mîrza merită sau nu încă un mandat de președinte. Altfel spus, dacă cineva este mai bun și mai eficient decât domnia sa în vârful ierarhiilor din PSD Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: