22 dosare penale pentru pirații din transporturi

Pe lângă cele 25 amenzi în valoare de 653 milioane lei, în lunile ianuarie și februarie 2005 au fost întocmite 22 dosare penale pentru activitatea ilegală (piraterie) de transport marfă și persoane. Șeful Agenției Suceava a Autorității Rutiere Române, dl ec. GHEORGHE PETRESCU, ne spunea că, împreună cu Serviciul Poliției Rutiere, Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră, Registrul Auto Român, Direcția Regională de Drumuri și Poduri și Garda Financiară, au fost efectuate, în trafic, 68 de controale, accentul punându-se pe descoperirea activității ilegale de transport persoane.
 

Gheorghe Petrescu

În acest sens, au fost controlate 455 autovehicule, dintre care 93 pentru transport persoane. Și la sediul operatorilor de transport au fost efectuate 94 de controale. O parte dintre controale s-au lăsat, așa cum am menționat, cu amenzi și dosare penale. Activitatea salariaților ARR Suceava pe linia intrării în legalitate a transportatorilor nu s-a limitat însă numai la efectuarea de controale. Ei au licențiat 36 noi operatori de transport, au eliberat 930 licențe de execuție pentru transport marfă și persoane, din care 542 pentru transportul intern și 388 pentru cel inter-național. Totodată, au eliberat 85 licențe de execuție pentru autovehicule taxi. Pe de altă parte, în vederea ridicării calității activității de conducere în transporturi, ARR Suceava a reușit, prin cursurile organizate în județ de Institutul de Formare Profesională în Transporturi Rutiere, să instruiască și să examineze 214 conducători auto, pentru obținerea atestatului de pregătire profesională, și 32 con-ducători auto, pentru obținerea atestatului de taximetrist. Dl ec. Gheorghe Petrescu ne spunea că, și în continuare, ARR Suceava va avea ca priorități > legalizarea activității de transport intern și internațional de marfă și persoane > combaterea pirateriei atât la transportul de marfă, cât și la cel de persoane și legalizarea activității de taximetrie > verificarea respectării Acordului European privind Transportul Mărfuri-lor Periculoase (Convenția ADR), Acordului European privind stabilirea perioadelor de con-ducere și a perioadelor de odihnă ale conducătorilor auto (Convenția AETR) și a Legii 466/2003, precum și implementarea noilor reglementări și convenții europene la care România a aderat între timp.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: