Angajaţii AJOFM Suceava ameninţă cu greva generală!

> Ei solicită guvernanţilor respect şi tratament echitabil

> Continuă protestele şi angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică

 Începând cu data de 22 noiembrie 2023, angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava vor intra în grevă de avertisment între orele 8:00 şi 10:00, urmând o grevă generală ce va începe în data de 27 noiembrie a.c. Am fost informaţi că decizia de a declanşa greva vine în urma nemulţumirilor acumulate de-a lungul decadelor şi a voinţei exprimate în urma unui referendum sindical.

Principalele revendicări ale angajaţilor, după cum ni s-a transmis, vizează îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi asigurarea unor salarii echitabile. Aceste revendicări includ:

> Salarii echitabile: Angajaţii solicită salarii egale cu cele din alte instituţii similare, precum ANAF, sistemul de sănătate sau APIA. Refuzând să tolereze diferenţe semnificative în salarizare faţă de colegii lor, aceştia cer ajustări imediate.

> Condiţii de muncă optime: Se doreşte un mediu de lucru sănătos şi sigur, cu resurse adecvate pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii normale.

> Deficit de personal: Solicitarea angajaţilor vizează alocarea imediată a personalului necesar pentru a face faţă volumului crescut de muncă.

> Plata orelor suplimentare: Cererea implică alocarea resurselor necesare pentru plata orelor suplimentare efectuate de angajaţi.

> Stabilitatea locurilor de muncă: Se cere asigurarea stabilităţii locurilor de muncă şi realizarea unei analize detaliate pentru o dimensionare corectă a personalului.

> Optimizarea aplicaţiilor informatice: Angajaţii doresc asigurarea unor aplicaţii informatice eficiente şi conforme cu cerinţele legislative, cu un timp de răspuns rapid.

> Statut inspector de muncă/inspector social: Se solicită adaptarea reglementărilor la realităţile actuale pentru îmbunătăţirea statutului inspectorilor de muncă şi sociali.

Angajaţii de la AJOFM subliniază că aceste revendicări sunt „motivate şi pertinente”, susţinute de o notabilă scădere a puterii de cumpărare. Ei solicită guvernanţilor respect şi tratament echitabil, subliniind că o soluţionare rapidă şi fermă a problemelor expuse este esenţială pentru restabilirea echilibrului şi a justiţiei în instituţiile lor.

La DSP Suceava, protestele demarate în urmă cu o săptămână continuă

Cu un start ce a fost dat săptămâna trecută, miercuri, 15 noiembrie, protestele angajaţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Judeţene Suceava au continuat în toate zilele ce au urmat.

Ieri, între orele 11:00 – 11:20, protestul spontan a marcat, şi la Suceava, un nou prilej prin care salariaţii şi-au reiterat doleanţele, ei afişându-le pe minipancartele pe care le purtau.

Conform informaţiilor aflate din surse neoficiale, manifestările de acest gen vor continua şi în zilele ce urmează, până la momentul în care guvernanţii vor identifica acele căi de rezolvare a conflictului de muncă ce se prefigurează.

De altfel, recent, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că înţelege revendicările angajaţilor de la direcţiile de sănătate publică din ţară, care au organizat proteste nemulţumiţi de nivelul de salarizare, arătând că va face demersuri pentru a fi găsită o soluţie atât pentru aceşti salariaţi, cât şi pentru cei din aparatul ministerului.

Ieri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că miercuri se întâlneşte cu sindicatele relevante care reprezintă angajaţi ai direcţiilor de sănătate publică. (N.B., D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI