Primăria Suceava vrea să organizeze trei zile de spectacole cu 500.000 de lei de Zilele Sucevei 2024

Primăria Suceava vrea să organizeze trei zile de spectacole de Zilele Sucevei 2024 şi solicită Consiliului Local să aprobe alocarea sumei de 500.000 de lei fără TVA pentru aceste manifestări.

Consiliul Local Suceava va dezbate în şedinţa de vineri proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi privind organizarea Zilelor Sucevei.

Potrivit iniţiatorilor, Zilele Sucevei reprezintă un eveniment anual de mare importanţă pentru comunitatea locală, având ca scop promovarea culturii, tradiţiilor şi valorilor locale, precum şi consolidarea legăturilor dintre locuitorii oraşului şi turişti. Evenimentul contribuie semnificativ la dezvoltarea turismului şi a economiei locale prin atragerea unui număr mare de vizitatori.

Conform referatului de aprobare, municipiul Suceava organizează şi în acest an pentru cetăţeni, dar şi pentru turiştii din ţară şi străinătate, evenimentul „Zilele Sucevei – ediţia 2024”.

Această manifestare este esenţială pentru dezvoltarea culturală, socială şi economică a municipiului, celebrând patrimoniul local şi tradiţiile noastre, şi având un impact pozitiv asupra turismului şi economiei locale, spun iniţiatorii care consideră că Zilele Sucevei oferă o platformă ideală pentru promovarea culturii şi tradiţiilor locale prin spectacole folclorice, expoziţii de artă, târguri tradiţionale şi diverse activităţi culturale. Aceste manifestări contribuie la o înţelegere şi apreciere mai profundă a bogăţiei şi diversităţii patrimoniului nostru, consolidând identitatea locală şi întărind sentimentul de mândrie în rândul sucevenilor.

Mai mult, în referat se arată că evenimentul are capacitatea de a atrage un număr mare de turişti din alte oraşe şi regiuni, ba chiar şi din străinătate.

Ei consideră că această afluenţă de vizitatori generează o creştere semnificativă a cererii pentru servicii turistice, cum ar fi cazare, restaurante, transport şi alte facilităţi.

Creşterea numărului de turişti aduce beneficii directe economiei locale, afacerile din domeniul ospitalităţii, comerţului şi serviciilor înregistrând creşteri ale vânzărilor şi creând mai multe locuri de muncă. În plus, veniturile generate din taxele şi impozitele asociate acestui eveniment vor putea fi reinvestite în dezvoltarea infrastructurii locale şi în alte proiecte comunitare, se mai arată în document. (N.B.)

Programul manifestărilor cultural-artistice

23 iunie 2024

La ora 17:00, vor avea loc spectacole cu formaţii şi interpreţi din şcolile şi liceele din Municipiul Suceava în Piaţa 22 Decembrie (Esplanada Casei de Cultură).

De la ora 19:00, se vor desfăşura spectacole pentru copii şi tineri în aceeaşi locaţie.

24 iunie 2024

Începând cu ora 18:00, Piaţa 22 Decembrie va găzdui spectacole de muzică populară.

25 iunie 2024

De la ora 18:00, vor avea loc spectacole de muzică uşoară în Piaţa 22 Decembrie.

Evenimentul se va încheia cu un spectaculos foc de artificii, începând cu ora 22:00.

2 Comentarii

  1. Furtos Ovidiu says:

    Mai util ar fi sa fie toaletate spatiile verzi si parcurile dintre blocurile care nu sunt la bulevard! Este pericol de invazie de insecte ! Sau sa fie astupate gropile de pe străzile , aleile si trotuarele din aceste zone!

  2. Bezercu Violeta says:

    Totul bine si frumos.Dar mai lasati-ne cu focurile de artificii!
    Pentru orice eveniment mai mic sau mai mare, focuri de artificii.
    Cui ajuta?Bani cheltuiti aiurea. O data, de doua ori pe an e suficient ca sa te poti bucura cu adevarat de un foc de artificii.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI