Volei masculin, Golden League

Evoluţie de senzaţie a suceveanului Alex Raţă în meciul România – Portugalia

Naţionala masculină de volei a României a făcut un meci mare, la finele săptămânii trecute, însă, din păcate, nu a reuşit să se impună în faţa Portugaliei. Oaspeţii s-au impus cu 3-2, obţinând a patra victorie consecutivă în faţa noastră.

La Râmnicu Vâlcea, naţionala României a demonstrat că poate juca de la egal la egal cu o formaţie care era un fel de sperietoare, având în vedere că anul trecut ne-a învins de trei ori, în tot atâtea partide. Din păcate, aşa cum avertiza selecţionerul Sergiu Stancu la antrenamentele din săptămâna premergătoare partidei, contra unor formaţii precum cea a Portugaliei trebuie să joci perfect. Pentru că o greşeală, oricât de mică, este imediat penalizată de lusitani. Şi asta s-a văzut şi în meciul de la Râmnicu Vâlcea.

Suceveanul Alex Raţă a făcut un meci de senzaţie. El a reuşit nu mai puţin de 33 de puncte, având cea mai bună prestaţie din carieră sub culorile naţionalei. Dar şi fălticeneanul Lupu, pe centru, a „muşcat” din adversari cu blocajele sale rupte parcă din manuale, el reuşind 4, cu unul mai puţin decât întreaga echipă a Portugaliei.

Pentru România urmează o deplasare dificilă în Cehia, dar numai cu astfel de meciuri se poate creşte în valoare. Vom întâlni, în weekend, Cehia şi Finlanda, în ceea ce se anunţă a fi ultimele două meciuri oficiale ale formaţiei noastre în actuala ediţie a Golden League.

Scor final: România – Portugalia 2-3

(23-25, 25-22, 25-16, 22-25, 12-15)

Au jucat pentru România: Raţă 33p (+24), Bala 12p (+7), Aciobăniţei 12p (+3), Lupu 11p (+10), Butnaru 8p (+6), Bălean 4p (+2), Cl. Dumitru 3p (+1), B. Bartha 1p (0), Dinculescu 0p (0), Peţa 0p (0), F. Constantin 0p (0), Diaconescu (libero, 0), Kosinski (libero, -2). Nu a jucat: Magdaş.

Antrenor: Sergiu Stancu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI