Trifoiul cu patru foi

> Cristian VĂLIANU

Probabil că destul de multe dintre acţiunile şi iniţiativele umane cotidiene pot fi puse sub semnul întrebării „Şi la ce bun?…”, rămânând cu succes acolo. Imbolduri lăuntrice ne determină să consumăm inutil resurse care-şi puteau găsi cu uşurinţă un scop mai bun, ceea ce a lipsit pentru asta fiind doar acel semn de întrebare. Dar, pentru că farmecul şi culoarea vieţii stau şi în frunza de trifoi cu patru foi pe care, dacă avem primul noroc de a o întâlni, ne aplecăm să o culegem şi să o punem la păstrare pentru o rezervă de alte noroace, oricând binevenite, multe sunt de înţeles pe lumea asta.

Mai puţin de înţeles par a fi, cel puţin pentru mintea mea, eforturile unor cetăţeni români pe care febra campaniei electorale i-a cuprins demult, se pare, şi acum sunt în plină evoluţie pentru a-şi aduce aproape voturile concetăţenilor. Astfel, după cum a declarat preşedintele Autorităţii Electorale Permanentă (AEP), Toni Greblă, „cel mai tânăr candidat pentru alegerile locale şi europarlamentare are puţin peste 23 de ani, iar cel mai în vârstă, seniorul, are 100 de ani. Avem, de asemenea, doi candidaţi la alegerile locale de 95 de ani, doi de 94 de ani şi aşa mai departe”.

Deşi cele două extreme prezentate de preşedintele AEP pot figura cu brio la categoria „Cartea recordurilor electorale”, totuşi, pentru a dobândi calitatea de candidat în alegeri trebuie parcurse o serie întreagă de proceduri şi îndeplinite anumite condiţii, pe care, din câte se pare, cei doi le-au bifat cu succes.

Putem înţelege dorinţa de afirmare la 23 de ani şi pe cea de confirmare la 100 de ani, dar mai greu de înţeles sunt lacunele pe care legea pare a le conţine atâta vreme cât permite apariţia pe scena electorală a unor astfel de actori pentru al căror succes politic trifoiul cu patru foi este imperios necesar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI