Patru elevi de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, calificaţi la faza naţională a Olimpiadei de religie, la cultul ortodox şi cultul romano-catolic

Trei elevi de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” (CNEH) din Rădăuţi, din clasele a IX-a, a XI-a şi a XII-a au obţinut premiul I cu nota 10 şi s-au calificat la faza naţională a Olimpiadei de religie – cultul ortodox, iar al patrulea a obţinut premiul I şi s-a calificat la faza naţională la clasa a X-a la cultul romano-catolic.

„Cvadrupla şi inedită calificare pentru elevii CNEH la faza naţională a Olimpiadei de religie, după ce la faza judeţeană au obţinut premiul I cu nota 10 la cultul ortodox elevii Teodora Sava – clasa a IX-a E, Matei Sava – clasa a XI-a C şi Maria Molea – clasa a XII-a G, coordonaţi de doamna prof. Miriam Leon-Postolache, consilierul educativ al colegiului, şi PREMIUL I la cultul romano-catolic elevul Edgar Leahu – clasa a X-a C sub îndrumarea preotului Ionuţ Midac” arată conducerea colegiului.

Totodată, este de remarcat faptul că Matei Sava şi Maria Molea sunt la a doua calificare consecutivă, iar anul trecut au obţinut, ambii, premiul I la faza naţională desfăşurată la Arad, astfel încât 2 din cele 4 premii I la nivel liceal naţional au fost adjudecate de elevii CNEH.

Mai mult, anul trecut Maria s-a mai calificat la faza naţională şi la olimpiadele cu cultură şi spiritualitate românească, la care a obţinut menţiune, şi limba germană modernă, la care nu a putut participa din cauză că s-a desfăşurat simultan cu Olimpiada de religie.

„Lotul olimpicilor naţionali de la CNEH ajunge astfel la 20 de elevi calificaţi, aproape toate disciplinele din planurile-cadru fiind reprezentate, ceea ce denotă importanţa acordată studiului tuturor ştiinţelor de către elevii şi profesorii colegiului. Conducerea colegiului, reprezentată de director, prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu, şi director adj., prof. dr. Luminiţa-Mirela Lăzărescu, felicită în egală măsură pe elevii şi cadrele didactice care dovedesc înclinare către studiu şi performanţă, în acord cu renumele şi deviza instituţiei, contribuind la creşterea prestigiului istoric al Colegiului Naţional «Eudoxiu Hurmuzachi» Rădăuţi şi le doreşte tuturor elevilor calificaţi mult succes la etapa naţională” a transmis colegiul rădăuţean. (N.B.)

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI