După o acţiune poliţienească pe Calea Unirii din Suceava

16 amenzi pentru viteză excesivă

> La fiecare 7,5 minute, un şofer a fost surprins de radar circulând cu viteză dincolo de lege!

Având în vedere numărul mare de evenimente rutiere care s-au produs în ultima perioadă pe Calea Unirii din Suceava, în zona fostului grup şcolar, ce au avut drept cauză principală a producerii – viteza neadaptată la condiţiile de drum, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava au organizat, în data de 9 martie, în intervalul orar 8:30 – 10:30, o nouă acţiune „tip Blitz” având drept scop prevenirea accidentelor rutiere pe sectorul de drum menţionat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, comisar-şef Ionuţ Epureanu, acţiunea a venit în continuarea activităţilor din data de 25 februarie, când, pentru depăşirea regimului legal de viteză şi alte abateri au fost reţinute şapte permise de conducere.

Aflăm că şi de această dată, în cadrul acţiunii din 9 martie, în doar două ore, poliţiştii au identificat 16 conducători auto care au depăşit regimul legal de viteză pe segmentul de drum, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.850 lei şi puncte penalizare.

„Din păcate, practic, la 7,5 minute, un şofer a fost surprins de aparatul radar al poliţiştilor depăşind viteza legală de deplasare şi punând în pericol siguranţa rutieră personală, a familiei dar şi a altor participanţi la trafic” a spus Epureanu.

 El a menţionat că acest tip de acţiuni punctuale vor fi continuate atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, scopul fiind creşterea gradului de siguranţă rutieră şi identificarea şoferilor care dau dovadă de iresponsabilitate încălcând legislaţia şi punând în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Poliţiştii suceveni transmit că recomandă şoferilor să adapteze viteza la condiţiile de drum, în special în situaţii de carosabil umed când aderenţa este scăzută: este absolut necesară respectarea limitărilor de viteză conform semnalizărilor rutiere de pe segmentele de drum şi adoptarea unei conduite preventive.

„Se recomandă, de asemenea, creşterea distanţei de siguranţă în mers între vehicule, evitarea manevrelor bruşte şi a frânărilor intempestive. Nu utilizaţi telefonul mobil fără sistem handsfree şi nu vă angrenaţi în alte activităţi care să vă distragă atenţia. Nu consumaţi alcool sau substanţe interzise şi vă urcaţi la volan” a mai transmis sursa citată. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI