Conform primarului Ion Lungu

Scara de bloc din Burdujeni afectată de explozie ar putea fi reconstruită cu bani de la guvern

Primarul Ion Lungu a anunţat că municipalitatea suceveană intenţionează să obţină fonduri guvernamentale pentru a reconstrui scara de bloc afectată de o explozie.

Lungu a avut o întâlnire cu proprietarii din blocul unde s-a produs o explozie în cartierul Burdujeni pe strada Rarău nr. 139.

Conform celor stabilite în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a punctului de vedere dat în scris de specialistul care a efectuat expertiza tehnică, prof. univ. Dorel Plătică de la Iaşi, locatarii de la scara D se pot muta în locuinţele lor cu excepţia celor două apartamente care au avut perete comun cu scara E unde a avut loc explozia.

De asemenea se pot muta în apartamente şi locatarii de la scara C.

Potrivit primarului s-a stabilit în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că firmele de utilităţi, respectiv gaz natural, energie electrică, apă şi canalizare, să verifice circuitele de la scara D, să le separe de scara E, dacă este cazul, astfel încât proprietarii să poată să revină să locuiască în apartamente.

„În paralel lucrăm la documentaţia tehnico-economică de la scara E, să o depunem la Ministerul Dezvoltării pe un proiect de reabilitare clădiri cu risc seismic ridicat, aşa cum este scara E, să o reconstruim total” a spus Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI