Miere de manuka sau „mierea minune” – ingredientul secret al unei pieli sănătoase

Îngrijirea cu produse naturiste a pielii este cea mai eficientă soluţie pentru a-ţi păstra pielea tânără şi strălucitoare. În acest sens, aliatul de nădejde poate fi un ingredient preţios, provenind din Noua Zeelandă, produsă de albinele care polenizează arbustul Manuka („Leptospermum scoparium”), care înfloreşte anual timp de doar 2-6 săptămâni.

În Egiptul antic, mierea era utilizată atât în scop terapeutic, cât şi cosmetic, reuşind să trateze cu succes numeroase afecţiuni cutanate.

Miere de manuka – proprietăţile sale: cei 6A

Antibacteriană

Comparativ cu antibioticele clasice, mierea de manuka are o eficacitate cu până la 50% mai mare, remarcându-se în lupta împotriva infecţiilor bacteriene şi îmbunătăţirea sănătăţii orale.

Antifungică

Conform studiilor, mierea de manuka acţionează în tratarea unui vast spectru de microorganisme bacteriene şi fungice, precum stafilocoul auriu, Helicobacter Pylori, Streptococcus faecalis sau E.coli.

Antiinflamatoare

Mierea de manuka poate ameliora simptomele fibrozei chistice, care dăunează plămânilor, afectând, totodată, sistemul digestiv şi alte organe.

Antivirală

Bacteriile comune Pseudomonas aeruginosa şi Burkholderia spp. pot cauza apariţia unor infecţii respiratorii superioare grave.

Antioxidantă

Graţie proprietăţilor antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene, mierea de manuka previne eventualele infecţii cauzate de ulcerul venos.

Antiseptică

Prin efectul său antiseptic, în cazul acneeei, roşeaţa pielii este redusă, iar stratul superior al acesteia este refăcut, după traumatizările cauzate de eczeme.

Mierea de manuka, soluţia universală care susţine frumuseţea şi sănătatea pielii

Acest ingredient minune, integrat în diferite creme, este potrivit pentru orice fel de tip de piele, indiferent de vârstă, găsindu-şi utilitatea atât în îngrijirea tenului, cât şi a corpului şi prezentând rezultate reale.

Mierea manuka are proprietatea de a balansa nivelul Ph-ului pielii, intervenind în înlăturarea celulelor moarte. Prin efectul antiinflamator şi antibacterian, ajută tenul gras să combată acneea şi punctele negre. Fiind un ingredient deosebit de nutritiv şi hidratant, acţiunea sa se remarcă şi în diminuarea aspectului ridurilor şi petelor pigmentare.

Protos. ALEXANDRU MOROŞAN

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI