Handbal masculin, preliminariile Euro 2024

Suceveanul Daniel Stanciuc, surpriza plăcută a naţionalei României într-o zi neagră

Echipa naţională masculină a pierdut cel de-al treilea meci din preliminariile EURO 2024, 26-28 în deplasare cu Insulele Feroe. A fost a doua victorie din istoria participărilor la preliminariile europene pentru formaţia insulară şi evident primul eşec al României în faţa acesteia. Era de aşteptat să avem un meci greu, însă ce s-a văzut în prima repriză la echipa noastră e impardonabil. Să notăm că, în primele 10 minute, Nicuşor Negru a ratat două contraatacuri, în timp ce adversarul său direct pe faza de apărare a marcat de 5 ori. Tot în primele 10 minute, Javier Humet a făcut două faulturi în atac. Tot în prima repriză, Kuduz şi Racoţea au fost eliminaţi la interval de 20 de secunde pentru aceeaşi infracţiune – picior intenţionat. Să mai adăugăm şi faptul că România a marcat un gol în treisprezece minute şi jumătate şi avem tabloul complet al unei reprize de coşmar, în care jucători plătiţi regeşte în campionatul nostru au comis greşeală după greşeală.

Echipa noastră şi-a revenit în repriza secundă, în care Xavier Pascual l-a trimis la coordonare pe mezinul lotului, suceveanul Daniel Stanciuc, iar România a egalat în minutul 42 prin Dedu. Din păcate, tot Dedu a fost cel care a ratat de trei ori în repriza a doua în situaţie de unu la unu cu portarul, după ce făcuse acelaşi lucru de două ori şi în prima repriză. Poate că e timpul ca eterna speranţă să ia o pauză de la naţională. A fost 25-25 în minutul 55, dar feroezii n-au mai pierdut pe final fiindcă ai noştri au clacat. Degeaba a apărat Iancu, degeaba a avut Tărîţă 100% la aruncările de la 7 metri, degeaba dăm legi care nu fac decât să umfle artificial nişte salarii pentru… ce? Pentru ca federaţia să le ceară suporterilor români 60 sau 80 de lei la meciul de sâmbătă, din sala „Dinamo”. Ne-a bătut o naţională ai cărei jucători şi-au dorit cu toţii cu adevărat să câştige, în timp ce la noi unii au făcut doar act de prezenţă.

FEROE – ROMÂNIA 28-26 (15-9)

Arbitri: Bojan Lah / David Sok (Slovenia)

Feroe: Jacobsen, Satchwell – West Av Teigum 11, Ellefsen A Skipagotu 5, Mittun 5, Mikkelsen 3, Hoydal Hildarson 2, Mortensen 2, Krogh, Rasmussen. Antrenor: Peter Bredsdorff-Larsen.

România: Iancu, Vasile – Tărîţă 6, Kuduz 5, Humet 3, Grigoraş 3, Dedu 2, Negru 2, Stanciuc 1, Nagy 1, Racoţea 1, Dumitriu 1, Căbuţ 1, Militaru, Cumpănici. Antrenor: Xavier Pascual.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI