Mărţişoare cu Anul Ciprian Porumbescu

Vicepreşedintele CJ Suceava Niculai Barbă a declarat recent că apreciază iniţiativa meşterilor populari din judeţ de a confecţiona mărţişoare cu Anul Ciprian Porumbescu.

„De asemenea, m-a bucurat mult să primesc chiar un mărţişor cu logo Anul Ciprian Porumbescu realizat prin metode şi tehnici moderne.

Cu bucurie am putut să văd că s-au creat mărţişoare cu Anul Ciprian Porumbescu, ceea ce înseamnă că şi meşterii populari sunt alături de noi în activităţile pe care le promovăm în acest an. Şi m-am bucurat că am primit un mărţişor realizat cu tehnici moderne care are sigla oficială a Anului Ciprian Porumbescu. Personal vreau să îi felicit pe meşterii populari prezenţi la acest târg pentru că au îmbinat tradiţia cu creativitatea şi au realizat astfel de mărţişoare, cele mai aapreciate fiind cele care reprezintă o vioară.

CJ Suceava vine în sprijinul meşterilor populari, ajutându-i pe aceştia ca pe parcursul anului să fie prezenţi la mai multe târguri la nivel naţional. De asemenea, în judeţ sunt şi mai multe rute cultural-turistice care promovează meşteşugurile. Discutând cu meşterii populari mă bucură să constat faptul că aceste meşteşuguri nu se pierd. Şi mai mult, la realizarea creaţiilor lor, meşterii sunt ajutaţi de membrii familiilor, inclusiv copii şi tineri. Iar în unele situaţii găsim generaţii întregi care duc mai departe meşteşugurile din Bucovina. Şi trebuie spus că la toate târgurile la care am participat deja, la standul Bucovinei au fost prezenţi meşteri populari, în special încondeietoare de ouă, acestea venind însoţite de copii, care le ajută şi care duc mai departe acest meşteşug.

Obiectele realizate de meşteşugari încep să fie din ce în ce mai căutate, iar aceştia reuşesc să obţină venituri care le permit să trăiască din această activitate” a făcut cunoscut Niculai Barbă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI