Iulius Mall Suceava solicită aprobarea PUZ în vederea extinderii

Primăria Suceava a anunţat, luni, că au fost depuse propunerile în vederea aprobării în CL a planului urbanistic zonal (PUZ) iniţiat de SC Iulius Mall Suceava SRL, pentru elaborarea unui plan urbanistic zonal pentru construirea unui ansamblu cu funcţiuni mixte: comercial, servicii, alimentaţie publică, parcări, accese, amenajări exterioare, sistematizare verticală, parcare supraterană multietajată şi refuncţionalizare clădiri existente pe un teren aflat în proprietate privată în suprafaţă de 176.232 mp.

Printre altele, potrivit documentaţiei, principalele disfuncţionalităţi actuale sunt incompatibilitatea funcţiunilor clădirilor existente în raport cu centrul comercial, „aspectul dezolant al zonei dregradate, amenajarea necorespunzătoare a sensului giratoriu existent în zona de acces din partea de vest a amplasamentului studiat, zona tranzitată şi de vehiculele de pe strada Energeticianului care nu au intenţia de a intra către centrul comercial, lipsa unei zone verzi amenajate mai ample, coerenţa circulaţiilor în zona de parcaj, dar şi asigurarea cu locuri de parcare suficiente pentru funcţiunile propuse”.

Iulius Mall Suceava a anunţat în ianuarie 2022 intenţia de extindere cu încă 14.000 mp închiriabili sub forma unui parc de retail cu acces direct din exterior şi conectat cu mall-ul, iar alţi 10.000 mp existenţi vor fi reconfiguraţi şi reamenajaţi.

„Proiectul va fi cea mai mare destinaţie de shopping şi entertainment din nordul ţării – 65.000 mp – şi va aduce în oraş branduri noi, în premieră pentru regiune, dar şi restaurante cu terase în aer liber şi facilităţi moderne pentru petrecerea timpului liber şi un mix de servicii.”

Pe lângă noi branduri, atracţiile vor fi completate cu locaţii de tip drive-thru, magazine şi servicii cu acces direct din exterior, inclusiv ale antreprenorilor şi producătorilor locali, servicii medicale, dar şi o zonă de relaxare şi promenadă, cu restaurante şi cafenele tematice şi terase în aer liber.

Pentru iubitorii de natură şi de experienţe inedite, odată cu extinderea va fi creată şi o zonă verde şi pietonală de 10.000 mp, o „scenă” ideală pentru evenimente în aer liber. Conectivitatea va fi facilitată prin lucrări de remodelare urbană, prin modernizarea intrărilor în proiect, a zonelor de acces pietonal şi a conexiunilor rutiere. Nu în ultimul rând, complexul va putea fi accesat uşor atât cu maşina – parcarea urmând să fie extinsă până la 2.350 de locuri –, cât şi cu bicicleta, existând facilităţi specifice şi 800 de locuri dedicate, şi cu transportul public, potrivit documentului avansat CL Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI