Gheorghe Flutur a depus la finanţare proiectul pasajului subteran de la Spitalul Judeţean

> De asemenea, a semnat contractul de reabilitare energetică a SJU Suceava

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a semnat, luni, la Bucureşti, contractul de finanţare pentru proiectul pe fonduri europene pentru reabilitarea energetică a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava cu o valoare a proiectului de peste 13 milioane de euro, respectiv 65,726 milioane de lei, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, (PNRR) Componenta C5 – Valul Renovării.

Suprafaţa totală care va fi renovată este de 25.500 mp, urmând să fie realizate lucrări de reabilitare termică a anvelopei, schimbarea centralei termice pe gaz cu centrală termică pe gaz în cogenerare, schimbare boiler apă caldă de consum, montare termostate electronice în fiecare încăpere, instalare chiller climatizare şi conectare la instalaţia de cogenerare pentru producere frig, schimbarea corpurilor de iluminat cu sisteme tip led, montarea de baterii cu fotocelulă în băi, montarea ventilatoarelor cu recuperare de căldură în încăperi, montare ventilo-convectoare, montare panouri fotovoltaice pentru iluminat, tuburi vidate presurizate pentru preparare apă caldă menajeră montate pe şarpantă, izolarea soclului clădirii, izolarea termică a conductelor de apă caldă din camera tehnică a centralei termice şi schimbarea aparatelor de aer condiţionat cu aparate noi. Această modernizare va conduce la creşterea gradului de siguranţă şi reducerea cheltuielilor cu iluminatul şi încălzirea.

Preşedintele CJ Suceava a reamintit că în acest an se vor efectua mai multe investiţii la Spitalul Judeţean Suceava, CJ finanţând construcţia unui spital de oncologie cu 83 de paturi, în valoare de peste 50 de milioane lei (10 milioane euro), pentru care au demarat procedurile de începere a lucrărilor.

De asemenea, au fost depuse proiecte pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, pentru creşterea siguranţei pacienţilor spitalului, dotarea şi renovarea cabinetului de planificare familială din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ş.a.

„Mai mult, astăzi am depus la finanţare şi proiectul «Acces rutier şi pietonal prin pasaj subteran la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, municipiul Suceava». Este vorba de un pasaj subteran de 200 de metri, rutier şi pietonal, între Spitalul Vechi şi UPU. Printre avantajele acestui pasaj subteran în zonă se numără asigurarea accesului în condiţii bune de siguranţă şi confort atât a mijloacelor mobile de intervenţie, cât şi a pacienţilor, asigurarea legăturii directe între corpurile spitalului, îmbunătăţirea serviciilor medicale, îmbunătăţirea traficului în zonă şi reducerea emisiilor de CO2, sporirea siguranţei pietonilor prin realizarea traversării bulevardului cu ajutorul ascensoarelor şi al pasajului subteran” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI