„Franceza este viitorul”

Miercuri, 8 martie 2023, ora 18.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Aliana Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, organizează activitatea „Le français c’est utile. Le français c’est l’avenir” coordonată de prof. Pieszczoch Nicoleta.

Activitatea are ca obiectiv evidenţierea principalelor avantaje pe care le are un vorbitor de limba franceză ca limbă străină. Să stăpâneşti limba franceză constituie un atu în orice carieră profesională şi un plus în CV-ul oricărui adolescent într-un context în care limba franceză este, mai mult ca oricând, o limbă a viitorului.

Pe lângă reliefarea avantajelor învăţării limbii franceze, activitarea îşi propune să dezvolte la elevii participanţi, simţul estetic al valorilor culturale, al interculturalităţii, al solidarităţii, al respectului pentru un mediu curat. Elevii vor fi încurajaţi să îşi exprime creativitatea şi să îşi prezinte oraşul în care locuiesc, folosind diverse aplicaţii online. Tinerii vor naviga pe Google Earth şi Google maps şi vor încerca să creeze un oraş nou, ideal atât pentru tinerii de azi cât şi pentru adulţii de mâine.

Activitatea coordonată de prof. Pieszczoch Nicoleta îşi propune să dezvolte spontaneitatea, abilităile de colaborare, cooperare şi comunicare ale elevilor în limba franceză prin lucrul în echipă în diverse contexte şi prin repartizarea echilibrată a sarcinilor. Remarcăm astfel implicarea elevului Boghian Dennis, clasa a XI-a, care a realizat afişul şi sloganul acestei acţiuni, dar şi cea a elevei Ciurciun Jessica-Elisa, care va fi responsabilă de prezentarea activităţii la care vor participa 20 de elevi. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI