Primim

Alba-neagra cu votul CL Şcheia pentru preluarea Casei Corpului Didactic

La ultima şedinţă a Consiliului Local Şcheia, subiectul cel mai controversat de pe ordinea de zi a fost cererea de „declanşare a procedurilor legale de preluare a obiectivului de investiţii – Casa Corpului Didactic, aflat în curs de execuţie (în fapt, abandonate din anul 2016 – n.n.), situat pe raza comunei Şcheia, judeţul Suceava”.

Având în vedere controversele legate de acest obiectiv (semnalate de presa locală şi naţională de-a lungul timpului, încă din 2012, anul începerii „investiţiei”) legate în primul rând de amplasament, care ar fi generat, prin cheltuielile uriaşe ulterioare ale Primăriei Şcheia în infrastructură, creşterea exponenţială a valorii terenurilor achiziţionate „întâmplător” de unii mai mari ai zilei de ieri sau de azi, consilierii USR Şcheia nu au votat favorabil acest punct. De asemenea, şi consilierii PMP s-au opus la votul dat în şedinţa CL.

Doar că, minune, în procesul-verbal al şedinţei care, conform art. 138, al. (13) din Codul administrativ, conţine şi „modul în care şi-a exercitat votul fiecare consilier în parte” redactat ulterior şedinţei, votul consilierilor PMP s-a transformat subit din NU, în DA.

Tot prin minune s-a „ui-tat” şi pornirea înregistrării şedinţei, inclusiv a modului în care consilierii locali şi-au exprimat votul.

USR Şcheia condamnă aceste practici, pe care le consideră nelegale şi lipsite de transparenţă, şi trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că în comuna Şcheia, care are cel mai mare potenţial de dezvoltare din judeţul Suceava, ba chiar unul semnificativ şi la nivel naţional, administraţia locală a rămas captivă intereselor personale şi de grup, dar şi neputinţei şi lipsei de viziune în ceea ce priveşte dezvoltarea locală pe termen scurt, mediu sau lung.

Dovadă şi faptul că în timp ce primarii cu adevărat interesaţi de comunitate, pricepuţi şi vizionari semnează săptămânal, la Bucureşti, contracte de obiective finanţate prin PNRR, primarul din Şcheia dă cu subsemnatul mai des pe la DNA. (IULIAN CIMPOEŞU, preşedinte USR Şcheia)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI