„Cum nu a mai fost vreodată”

Susţinere cu peste 10 milioane de lei a sportului sucevean

> Pentru handbalul universitar, obiectivul este clasarea între primele opt echipe, iar Foresta, nu mai are „cale de întors”, ţinta fiind promovarea în Liga a II-a, a declarat primarul Ion Lungu

Din bugetul fondurilor publice care urmează a fi gestionat în anul 2023, vor fi finanţate şi activităţile non-profit de interes general. Drept urmare, conform bugetului municipiului Suceava, aprobat joi în Consiliul Local, pentru activităţile sportive este rezervată suma de 10,25 de milioane de lei, dintre care 5,42 de milioane de lei pentru structuri sportive de drept public, conform Legii educaţiei fizice şi sportului, iar 4,32 de milioane de lei pentru structuri sportive de drept privat, în baza Legii nr. 350 din 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice pentru activităţi non-profit. „Vom sprijini în continuare sportul sucevean, cu cele două criterii de performanţă: clasarea între primele opt echipe la handbal masculin şi, la fel de important, nu mai avem cale de întors – promovarea în Liga a II-a, la fotbal” a subliniat Ion Lungu.

Pentru ramurile sportive ale Clubului Sportiv Municipal (CSM) şi handbalul masculin, totalul disponibil este, după cum am menţionat deja, de 5,42 de milioane de lei. Astfel, CS Universitatea îi revine suma de 3,8 milioane de lei, în cazul seniorilor, şi încă 1,62 de milioane de lei, în cel al juniorilor. La fotbal, ACS Foresta poate accesa prin licitaţie de proiecte suma de 3 milioane de lei.

„Sunt sume foarte mari, cum nu au mai fost vreodată, pentru sportul de performanţă şi echipele de juniori” a punctat Ion Lungu, primarul Sucevei.

În 2023, bugetul municipiului Suceava susţine cu 2,05 milioane de lei activităţile culturale, iar suma 6,5 milioane de lei va fi acordată, cu titlul de sprijin financiar unităţilor de cult, conform Ordonanţei de Guvern nr. 82 din 2001.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: