Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Orăşenesc Gura Humorului va fi dezvoltat prin PNRR

Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, care a depus cerere de finanţare pentru dezvoltarea unităţii de asistenţă medicală ambulatorie, se află printre cele 55 de obiective de investiţii aprobate de Ministerul Sănătăţii prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

După finalizarea evaluării celor 152 de dosare depuse pentru finanţarea proiectelor de modernizare şi dotare a ambulatoriilor de specialitate din România, Ministerul Sănătăţii a publicat lista celor 55 de unităţi sanitare care vor primi finanţare prin PNRR, selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut.

Spitalul Orăşenesc Gura Humorului se află printre ele, proiectul acestuia a fost evaluat cu 83 de puncte, solicitând un buget de 8.612177,87 lei fără TVA prin PNRR, iar suma de 956908,65 lei fără TVA să fie asigurată prin cofinanţare.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat în cursul săptămânii trecute că în perioada imediat următoare se vor semna contractele de finanţare cu beneficiarii, iar din primăvara acestui an să înceapă lucrările de execuţie.

„Banii europeni nerambursabili vor fi utilizaţi pentru înfiinţarea, reabilitarea, extinderea sau dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanţă a ambulatoriilor de specialitate” a precizat MS.

Managerul Spitalului Orăşenesc Gura Humorului, jurist Cornel Vieru, ne-a declarat că în cadrul proiectului aprobat pentru finanţare prin PNRR va fi achiziţionată aparatură medicală performantă pentru diagnosticare în cabinetele medicale din ambulatoriul spitalului humorean.

„Proiectul reprezintă un plus pentru spitalul nostru, dar şi pentru pacienţii noştri” a subliniat Cornel Vieru.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat săptămâna trecută că, potrivit indicatorilor PNRR, în cadrul acestei investiţii obiectivul prevedea finanţarea a 30 de ambulatorii.

„În urma consultării cu reprezentanţii Comisiei Europene, am reuşit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanţare nerambursabilă” a declarat Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătăţii a publicat şi lista obiectivelor de investiţii de rezervă pentru alte 87 de unităţi de asistenţă medicală ambulatorie, care au depus cereri de finanţare prin PNRR, în ordinea punctajelor obţinute în urma evaluării efectuate. Reamintim că pe această lista figurează şi SJU Suceava, care a depus cerere de finanţare prin PNRR, pentru dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului unităţii spitaliceşti. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: