Vesel ești de neînvins

Analizând gramatica după care era obligat să înveţe în copilărie, Ion Creangă a ajuns la o concluzie fără echivoc: „Cumplit mijloc de tâmpire şi aista!” Poate şi mai cumplite, pentru că le acceptăm entuziaşti şi fără nicio obligaţie, sunt noile „mijloace de tâmpire”: televiziunile şi internetul! Auzi siderat că este real ce a aflat pentru că s-a spus la TV!!! Nu susţin că presa scrisă este mai brează, pentru că şi eu colaborez cu ea! Influenţa ei a scăzut pentru că, pur şi simplu, nu se mai citeşte din lene sau din dorinţa de a nu da peste o părere contrară convingerii formate pe facebook!

Evoluţia fantastic de rapidă a infrastructurii de comunicaţii şi creşterea exponenţială a performanţelor ne-au surprins şi copleşit, încât am devenit aproape toţi sclavi ai tehnologiei! Şi ne place! Şi ne favorizează lenea (dar o şi exploatează), făcându-ne să ne credem informaţi (corect, nu altfel!)! Mai mult, avem posibilitatea de a selecta doar informaţiile care se potrivesc cu ideile noastre şi a le da „reject” celor care nu ne plac, chiar dacă sunt reale!

Suntem ca muştele căzute în borcanul cu miere! Se îneacă, dar le place la nebunie! Dependenţa de telefon (smart, neapărat) transformă deţinătorul într-un roboţel ce nu vede şi nu aude altceva, ajungând să traverseze strada pe „roşu”, fără să conştientizeze! Năuceala anihilează orice iniţiativă personală şi transpune utilizatorul într-o lume creată de alţii, el devenind un consumator captiv, docil şi uşor de manevrat!

Cine sunt vinovaţii acestei situaţii care transformă grosul populaţiei în „mase de manevră” utilizate în scopuri comerciale (cu aceasta a început!), electorale (cu succes major; vezi „inventarea” şi impunerea unor partide sau candidaţi fără trecut!) sau ideologice (neomarxismul s-a impus în bună parte pe această cale!)? Să răspundem că globaliştii şi „oculta mondială” sunt responsabili ar însemna să ducem discuţia la nivelul bufetului de la Autogară (scuze, s-a desfiinţat). Vinovaţi suntem numai noi, care, din lene sau lipsă de educaţie, nu citim o carte (Dumneavoastră, câte aţi citit în 2022?!) şi stăm cu capul plecat spre „tabletă”! Nu ne vine să credem că un cap plecat începe să pască şi doar să rumege!

Dar să fim veseli (cum altfel?) şi optimişti şi să sperăm că această nebunie este o modă şi va trece! Spiritul uman, inclusiv simţul umorului, nu poate şi nici nu trebuie să eşueze ca slugă a unui telefon, chiar foarte smart! Sub acest aspect mă va contrazice Herr Klaus care consideră România eşuată! Oare şi programul său „România educată” a ajuns la fundul bălţii? „Guvernul său” pe acolo zace şi îi place în „mâlul” incompetenţei şi nepăsării!

Văzând eşecul în accederea în spaţiul Schengen, eu găsesc vinovaţi, contrar părerii preşedintelui! Vinovaţii se grupează într-un careu de incompetenţi (preşedinte, premier, ministru de interne şi cel de la externe) cu un nărod sinistru în coadă (ministrul energiei)! Am utilizat limbajul din poker, foarte accesibil demnitarilor şi m-am forţat să utilizez cele mai „blânde” caracterizări pentru împricinaţi!

Moliere spunea: „Când un clovn se mută într-un palat (Cotroceni, Victoriei, Parlamentului) nu devine rege (preşedinte, premier, parlamentar), ci palatul devine circ” (doar cu umor involuntar sau de proastă calitate!). Consideraţiile geniilor sunt valabile peste secole, iar discursurile clovnilor fără umor nu valorează nici cât hârtia pe care au fost tipărite! Şi este foarte bine aşa!!

DAN STRUTINSCHI

P.S. „Coana Europa” a fost crudă cu demnitarii noştri şi le-a schimbat discursul, dar le-a dat şi un subiect „gras”: umilirea (reală!) a României! Ei se pregătesc să primească urătorii şi să asculte buhaiul (cel adus de colindători, nu cel cotidian)! Nu le va rămâne sarmaua nemestecată sau şoricul în gât! Să-i ferească Cel de Sus de indigestie, că în rest nu au probleme!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: