Vesel esti de neinvins

În USA (de ex. G. Friedman) se pune problema competiţiei între tehnocraţi şi cei cu bun-simţ! În mare măsură democraţi şi republicani, fiecare categorie având şi plusuri şi minusuri! Este o dezbatere veritabilă, care foloseşte în primul rând alegătorului ce trebuie să hotărască, prin votul său, alternativa avantajoasă. Şi o fac, chiar dacă americanii sunt ignoranţi în afara meseriei pe care o au şi unde sunt foarte buni. Alternanţa democraţi – republicani, respectiv tehnocraţi – oameni de buni-simţ, dar nu specialişti (îi au în staff şi îi ascultă) o consider un model de succes care ar trebui să ne inspire!

La noi, avem posibilitatea de a alege între cei fără scrupule (care ne oferă „consultanţă”!) şi cei fără un coeficient rezonabil de inteligenţă politică, administrativă, economică, diplomatică etc. (remarcaţi eleganţa mea în exprimare!). Şi votăm alternativ ori pe cei proşti (administratori, deh!) ori pe cei numiţi de N. Filimon „ciocoi noi” (mai hulpavi şi fără jenă!). Această situaţie este de la începutul anilor ’90, dar cu accent deosebit după 2005! Acest model ne face să ne apucăm cu mâinile de cap!!

Într-o foarte cunoscută melodie se spune, perfect real, că: pleacă ai noştri / vin ai noştri / noi rămânem tot ca proştii! Dar se pare că ne place aşa, mai ales dacă apare în scenă şi un „justiţiar” care dă cu paru’, precum George Simion! Spre deosebire de cei din Vest, noi „le ştim pe toate” şi nu luăm în calcul opinia celor pregătiţi şi parţial (nu se poate total!) echidistanţi, expediindu-i cu sintagma „fac pe deştepţii”! Dar poate sunt deştepţi şi merită măcar ascultaţi! Este pericolul „zdruncinării” convingerilor formate (sub manipularea cui?) accesând Facebook şi ascultând „deontologi” care spun ce vor să audă votanţii! Ce succes!!!

Culmea este că „majoritatea mută”, care nu este şi „majoritatea tâmpă”, realizează „luatul pe arătură” în administraţie, politică, economie etc., dar se complace şi nu ar vrea să schimbe situaţia printr-un plus de implicare, mărginându-se să-i miştocărească pe cei pe care ar trebui să-i înlocuiască prin vot! Iar cei fără merite, ajunşi în funcţii, sunt fericiţi de avantajele inerente obţinute şi „se râd” de cei pe care „i-au făcut” din vorbe! Mai că-mi vine a spune că aşa ne trebuie!!

Cât suntem de pregătiţi pentru etapa din evoluţie a ţării sub conducerea (şi spolierea!) de către cei care au venit cu diplome (unele „pe bune”) să ne fericească la manieră vestică? Cei şcoliţi la Moscova şi „Ştefan Gheorghiu” s-au cam retras (nu şi odraslele lor!!) şi nu mai reprezintă un pericol, inclusiv pentru că s-a găsit antidotul antifraudă pentru ei! Pentru manierele moderne de jaf suntem „fii ploii”!

În continuare, haideţi să râdem de ei, măcar o dată pe săptămână, pentru că ei râd de noi non stop!

S-a hotărât creşterea numărului de radare pe şosele! Aştept reacţia dlui deputat Balan! S-a ocupat foarte mult de subiect mandatele trecute! Şi o fi o „pâine de mâncat” şi în acest mandat!

Am remarcat apariţia schelelor pe Palatul Administrativ! Semn că vor începe lucrările de restaurare-reparare! Şi au început tipic româneşte: când a venit iarna, ca să aibă ce întrerupe după încasarea avansului! Sunt rău! Şi aşa rămân!

Fraţii Pavăl (suceveni din Bogdăneşti!) au făcut o achiziţie imensă (375 milioane euro) de la o firmă austriacă! Foarte bine! Dacă spun că începe „românizarea” economiei o să izbucniţi în râs! Şi aţi avea de ce? Doar „oile negre” ale UE, Polonia şi Ungaria, sprijină capitalul local! Noi suntem ca în anii ’50, internaţionalişti! Cine este noul URSS sau CAER? Răspunsul, în germană!!

DAN STRUTINSCHI

P.S. Mă macină o întrebare! Ar putea şi Herr Klaus să vorbească singur? Specialiştii spun că majoritatea geniilor („adevărate”) o fac! Se înşală!!!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI