Cântăreţul Bob Dylan îşi cere scuze pentru „semnăturile” tipărite cu o maşină

Cântăreţul Bob Dylan şi-a cerut public scuze pentru că a folosit o maşină pentru a-şi duplica semnătura pe cărţi şi opere de artă începând din 2019, scrie BBC. Starul a declarat că regretă că a făcut o greşeală permiţând ca lucrările să fie vândute ca fiind semnate de mână. El a spus că a început să folosească maşina după ce s-a îmbolnăvit, în 2019.

Problema a ieşit la iveală atunci când fanii care au cumpărat exemplare în ediţie limitată de 600 de dolari ale cărţii lui Dylan „The Philosophy of Modern Song” au comparat fotografiile cu semnătura sa.

Editorul, Simon & Schuster, a refuzat iniţial cererile de rambursare, asigurându-i pe cumpărători că semnăturile sunt legitime şi validate printr-o „scrisoare de autenticitate”. După presiuni continue, editura a recunoscut că volumele conţineau o „replică creionată” a autografului starului şi au oferit rambursări integrale tuturor celor care au cumpărat una dintre cele 900 de ediţii „semnate de mână”.

Această dispută a ridicat, de asemenea, semne de întrebare cu privire la operele de artă ale lui Dylan, ale căror printuri se pot vinde cu până la 15.000 de dolari.

Într-o declaraţie, cântăreţul şi compozitorul a recunoscut că unele dintre acestea au fost, de asemenea, semnate de maşină. „Am semnat de mână fiecare imprimare de artă de-a lungul anilor şi nu a existat niciodată o problemă”, a scris el. „Cu toate acestea, în 2019 am avut un caz grav de vertij, care a continuat în anii de pandemie. Este nevoie de un echipaj de cinci persoane care să lucreze îndeaproape cu mine pentru a ajuta la aceste sesiuni de autografe şi nu am putut găsi o modalitate sigură şi viabilă de a finaliza ceea ce trebuia să fac în timp ce virusul făcea ravagii. Aşadar, în timpul pandemiei, a fost imposibil să semnez ceva, iar vertijul nu a ajutat. Cu termenele contractuale care se apropiau, mi-a fost sugerată ideea de a folosi o maşină de semnat, împreună cu asigurarea că acest tip de lucru se face tot timpul în lumea artei şi a literaturii. Folosirea unei maşini a fost o eroare şi vreau să o rectific imediat. Lucrez cu Simon & Schuster şi cu partenerii mei din galerii pentru a face exact acest lucru.”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: