Premierul polonez:

Rusia eşuează pe câmpul de luptă, aşa că recurge la „moarte, foamete, hipotermie”

Rusia atacă infrastructura vitală a Ucrainei în încercarea de a distruge ţara, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki, sâmbătă, în timpul unei vizite la Kiev, potrivit CNN.

În comentariile făcute la Summitul Internaţional al Securităţii Alimentare desfăşurat în capitala Ucrainei, Morawiecki a declarat că Rusia şi-a „supraestimat propriul potenţial militar şi ştie deja că victoria pe câmpul de luptă ar putea să nu fie realizabilă. Prin urmare, Moscova caută alte metode pentru a rupe Ucraina. În loc să lupte cu soldaţii, Rusia aduce moartea, foametea şi hipotermia civililor”.

Premierul polonez a comparat situaţia actuală cu foametea provocată de dictatorul Stalin.

„Aceste metode de război total se află de mult timp în arsenalul rusesc. Rusia luptă pentru a reconstrui un imperiu şi ştie că un imperiu este construit pe oase şi cadavre de oameni nevinovaţi. Exact ca acum 90 de ani, în timpul Holodomorului”, a declarat Morawiecki, în a 90-a zi de comemorare a victimelor Holodomorului, o foamete din epoca sovietică care a ucis milioane de oameni în timpul iernii din 1932-1933.

Comentariile lui Morawiecki vin nu doar în contextul în care lumea se confruntă cu o criză alimentară globală, agravată de războiul Rusiei, ci şi în condiţiile în care mulţi ucraineni sunt privaţi de încălzire, apă şi electricitate din cauza loviturilor ruseşti asupra infrastructurii civile.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: