Premierul polonez:

Rusia eşuează pe câmpul de luptă, aşa că recurge la „moarte, foamete, hipotermie”

Rusia atacă infrastructura vitală a Ucrainei în încercarea de a distruge ţara, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki, sâmbătă, în timpul unei vizite la Kiev, potrivit CNN.

În comentariile făcute la Summitul Internaţional al Securităţii Alimentare desfăşurat în capitala Ucrainei, Morawiecki a declarat că Rusia şi-a „supraestimat propriul potenţial militar şi ştie deja că victoria pe câmpul de luptă ar putea să nu fie realizabilă. Prin urmare, Moscova caută alte metode pentru a rupe Ucraina. În loc să lupte cu soldaţii, Rusia aduce moartea, foametea şi hipotermia civililor”.

Premierul polonez a comparat situaţia actuală cu foametea provocată de dictatorul Stalin.

„Aceste metode de război total se află de mult timp în arsenalul rusesc. Rusia luptă pentru a reconstrui un imperiu şi ştie că un imperiu este construit pe oase şi cadavre de oameni nevinovaţi. Exact ca acum 90 de ani, în timpul Holodomorului”, a declarat Morawiecki, în a 90-a zi de comemorare a victimelor Holodomorului, o foamete din epoca sovietică care a ucis milioane de oameni în timpul iernii din 1932-1933.

Comentariile lui Morawiecki vin nu doar în contextul în care lumea se confruntă cu o criză alimentară globală, agravată de războiul Rusiei, ci şi în condiţiile în care mulţi ucraineni sunt privaţi de încălzire, apă şi electricitate din cauza loviturilor ruseşti asupra infrastructurii civile.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI