Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea:

Centrul activităţii noastre este pacientul

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat recent că mandatul pe care îl va avea în următorii patru ani va fi în beneficiul pacientului.

„Am spus-o întotdeauna şi o repet: vreau să avem activitate doar în folosul pacientului” a precizat dr. Calancea.

El a mai arătat că principalul lucru la care va lucra este comunicarea şi empatia faţă de pacient a cadrului medical şi a angajaţilor, în general, din Spitalul Judeţean Suceava.

„Doresc ca fiecare din Spitalul Judeţean Suceava să înţeleagă că centrul activităţii noastre este pacientul. Pacientul este scos din mediul lui de acasă, vine cu o problemă, vine cu o suferinţă şi atunci noi trebuie să-i oferim tot suportul astfel încât această trecere din mediul familial în mediul de spital să nu fie una dramatică. Atunci trebuie să încercăm să fim empatici, să fim lângă pacientul nostru, să discutăm cu pacientul sau cu aparţinătorul” a spus Calancea.

El ne-a informat că vrea să reducă distanţa creată între cadrele medicale şi pacienţi, astfel încât pacientul să fie tratat ca o persoană dragă din familie.

„Vreau ca această comunicare şi această distanţare, care poate s-a mărit în ultimii doi ani, să fie una mult mai apropiată, mult mai călduroasă şi să ne tratăm pacientul ca şi cum ar fi cineva drag din familia noastră pe acel pat pentru că, la un moment dat, chiar s-ar putea să fie acolo cineva drag sau chiar noi putem să fim pe acelaşi pat şi trebuie să ne comportăm cu acel pacient ca şi cum ar fi cineva drag nouă” a mai spus dr. Alexandru Calancea. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI