Cel mai mare turneu de tenis de masă organizat în acest an s-a desfăşurat la Fălticeni

În cadrul „Zilelor Municipiului Fălticeni”, în perioada 16-17 iulie, s-a desfăşurat Turneul de categoria A+ din Circuitul AmaTur – Tenis de masă, „Cupa Municipiului Fălticeni”, ediţia a XIII-a. Aşa cum au afirmat organizatorii şi au confirmat jucătorii prezenţi, a fost unul dintre cele mai mari turnee de tenis de masă din ţară, organizat în acest an. Competiţia a reunit, în premieră în urbea de pe Şomuz, peste 265 de participanţi din aproape toate judeţele, dar şi din Ucraina şi Republica Moldova.

„Este cel mai important turneu AmaTur din 2022. Au fost peste 265 participanţi înscrişi la cele 4 categorii. Au fost jucători foarte buni, bine clasaţi în clasamentul naţional, au fost jocuri spectaculoase între jucătorii experimentaţi, dar şi în rândul jucătorilor tineri. Mă bucur că anul acesta au putut participa şi jucătorii din Ucraina şi Republica Moldova. Organizarea a implicat un efort extraordinar şi nu am fi reuşit să avem două zile de concurs, în două săli, cu concurenţi din peste 20 judeţe dacă nu am fi avut sprijinul colegilor jucători din judeţ şi din judeţele învecinate pentru a asigura întreaga logistică pentru un asemenea eveniment, nu am fi avut sprijinul Primăriei Fălticeni, nu am fi avut sponsori şi nu ar fi fost dorinţa pasionaţilor de tenis de masă din întreaga ţară de a se întâlni.

Circuitul AmaTur este alcătuit dintr-un lanţ de turnee de tenis de masă, organizate pe întreaga durată a anului, în mai multe localităţi ale ţării şi pe mai multe nivele de reprezentare: locale, zonale şi naţionale, încheindu-se cu Turneul Campionilor, turneul organizat la Fălticeni fiind al doilea ca importanţă, pe primul loc fiind cel al campionilor. Circuitul urmăreşte atragerea iubitorilor tenisului de masă, simpli pasionaţi sau foşti şi actuali sportivi de performanţă, care doresc să-l practice în mod organizat, la nivel local sau naţional.

Competiţiile sunt organizate de AmaTur România, la turnee participând cu drepturi depline orice persoană legitimată sau nelegitimată cu excepţia divizionarilor A şi SL. Cheltuielile pentru participare la turnee, reprezentând transport, cazare, masă şi le suportă fiecare jucător”, ne-a spus Cătălin Cozma, organizatorul turneului de la Fălticeni.

Organizatorii, ACS „Şomuz” Fălticeni împreună cu Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, Colegiul „Vasile Lovinescu” şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, au pregătit în cele două săli de sport în care s-au desfăşurat meciurile 37 de mese profesionale de tenis.

Sâmbătă, au concurat cei 77 de jucători de la categoria Open (la Sala „Gabriel Udişteanu”) şi 51 de la categoria Elite (Sala de Sport a Colegiului „Vasile Lovinescu”), iar duminică au intrat în competiţie cei 72 de jucători de la categoria Avansaţi (la Sala „Gabriel Udişteanu”) şi 61 la categoria Hobby. Alături de jucătorii suceveni s-au remarcat cei din judeţele Bacău, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Bistriţa Năsăud, Constanţa, Iaşi, Neamţ, Cluj, Harghita, Covasna, Prahova, Vrancea, Tulcea, Mureş, Timiş, Sibiu, Brăila, Sălaj, Călăraşi, Dâmboviţa.

Clasament HOBBY

  1. Moroşan Alexandru – Horodnic de Sus
  2. Năstacă Cătălin – Fălticeni

3 – 4 Hărmănescu Petruş – Fălticeni;

Bobu Ştefan Minodor – Târgu Neamţ

5 – 8 Gheorghe Ion – Bucureşti

Brăteanu Liviu – Bacău

Savina Dan – Piatra Neamţ

Iaşinschi Daniel – Suceava

Clasament OPEN

  1. Ţibirna Andrei – Iaşi
  2. Moroşan Marian – Suceava

3 – 4 Simulescu Adrian – Focşani

 Bubulac Cristi – Piatra Neamţ

5 – 8 Mahu Bogdan – Paşcani

Plăiaşu Ion – Plopeni

Nistor Iosif – Miercurea Ciuc

Georgiu Dragoş – Vatra Dornei

Clasament AVANSAŢI

  1. Vlaisan Georgică – Vicovu de Jos
  2. Aparaschive Paul – Botoşani

3 – 4 Corneanu Sorin – Botoşani

 Petrovici Paul – Târgu Ocna

5 – 8 Padureţ Andrei – Bacău

Ciubotaru Dan – Piatra Neamţ

Vaculişteanu Ionuţ – Botoşani

Ştefan Narcis – Botoşani

Clasament ELITE

  1. Boaca Valentin – Bucureşti
  2. Hasna Cosmin – Straja

3 – 4 Anca Octavian – Luduş

 Moşneagu Marius – Fălticeni

5 – 8 Neculai Alexandru – Tulcea

Nistor Dorel – Bistriţa

Albu Vlad – Iaşi

Sumanaru Cătălin – Iaşi

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: