Spectacol de jazz la Fălticeni

Concertul va avea loc sâmbătă, 2 iulie, pe scena amenajată în parcul de lângă Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, de la ora 20:30.

La numai două săptămâni de la Ziua Culturii Fălticenene, încheiată cu un concert extraordinar al Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani, al celor cei patru membri ai grupului vocal pop-opera Dimma’S şi, respectiv, al sopranei Nicoleta Maier de la Opera Naţională Română Iaşi, Asociaţia Fălticeni Cultural organizează în municipiul Fălticeni un alt eveniment cultural: Tatiana Eva-Marie şi Avalon Jazz Band din SUA vor concerta pentru prima oară în România, la Fălticeni.

 „Spectacolul se adresează pasionaţilor de muzică în cadrul unui eveniment cultural inedit pentru municipiul Fălticeni: primul concert de jazz în aer liber. La fel ca la toate manifestările organizate de Asociaţia Fălticeni Cultural, accesul publicului la acest eveniment va fi liber” ne-a spus pr. Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei Fălticeni Cultural.

Tatiana Eva-Marie s-a născut cu muzica-n sânge; mama ei, o româncă din Călimăneşti, care la Conservatorul din Bucureşti a studiat baletul şi muzica şi care, ajunsă în America, a lucrat cu cei mai mari balerini (Nureev şi Barisnikov, Margot Fontaine, Makarova) şi a concertat alături de Plácido Domingo, José Carreras, Luciano Pavarotti, Rostropovich, Yehudi Menuhin, Henry Mancini, Tom Jones şi mulţi alţi artişti excepţionali; tatăl, un compozitor de muzică clasică, de film şi de teatru. A crescut pe platouri de filmări, televiziune, în săli de teatru şi de concert, la 6 ani ajungând pe scenă împreună cu orchestra de jazz a tatălui. În perioada studenţiei la Sorbona, Paris, unde a absolvit cu un masterat în literatură medievală engleză, a cântat în cabarete sau a jucat în piese de teatru la Paris şi Avignon. După facultate a plecat la New York, unde şi-a format grupul său de jazz. Ea este cea care scrie toate aranjamentele muzicale. A dat concerte în aproape toată Europa, în multe părţi din America, în Tailanda, China, Fiji, Insulele Mauritius, India şi multe alte locuri. În timpul pandemiei, împreună cu un prieten compozitor, la Lausanne a scris libretul unei opere, care va avea premiera în 2023. Curând va apărea şi pe marile ecrane, într-un film în care deţine rolul principal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: