Trei gospodării au ars într-un incendiu la Fălticeni

Pompierii militari ai detaşamentelor de pompieri Fălticeni şi Suceava, împreună cu lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Cornu Luncii şi Baia, au intervenit cu opt autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit luni în municipiul Fălticeni.

Potrivit cpt. Alin Găleată, la sosirea echipajelor, ardeau cu flacără deschisă două locuinţe şi mai multe anexe gospodăreşti, cu pericol de propagare la construcţiile învecinate. Dezvoltarea incendiului a fost favorizată de vântul puternic, de construcţiile dispuse apropiat, una faţă de cealaltă, şi de materialele din componenţa acestora, majoritar lemnoase.

Incendiul a fost lichidat la ora 23:55, după o intervenţie de peste 6 ore.

În incendiu au fost afectate construcţii din mai multe gospodării.

Primului proprietar i-au ars casa de locuit, corp comun cu o anexă gospodărească, pe o suprafaţă de aproximativ 180 mp. În aceeaşi gospodărie, au mai ars circa 25 mp de cherestea şi un autoturism. De asemenea, s-au degradat alte două vehicule, dar şi multe alte bunuri din construcţiile distruse de flăcări.

Celui de-al doilea proprietar i-au ars casa de locuit, o construcţie anexă, corp comun cu locuinţa, pe o suprafaţă totală de 120 mp, precum şi alte trei anexe gospodăreşti (adăpost de animale, garaj şi o magazie) pe o suprafaţă de 70 mp, cu bunurile aferente.

La un al treilea proprietar, au fost afectate bucătăria de vară, o magazie şi adăpostul de animale, toate construcţii corp comun, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, cu bunurile aferente. De asemenea, flăcările puternice au degradat mai multe elemente de tâmplărie de la trei locuinţe învecinate.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric defect.

„Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat cele trei case învecinate şi anexele gospodăreşti ale acestora” a menţionat Alin Găleată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: