La discuţiile AMR cu reprezentanţi ai Guvernului

Primarul Ion Lungu a cerut ca energia furnizată în sistemul naţional prin parcuri fotovoltaice să se compenseze cantitativ

Primarul Ion Lungu, prim vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), a participat la Comitetul Director al AMR unde, din partea Guvernului României, au fost prezenţi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministru Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, directori generali din cadrul Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei Publice, respectiv Iulian Marinescu şi Vasilica Baciu.

El a arătat că temele abordate au fost legate de problemele privind regimul juridic al imobilelor naţionalizate rămase în proprietatea statului, limitele anuale pentru finanţările rambursabile, finanţarea transportului local al elevilor, finanţarea serviciilor publice de evidenţă a populaţiei, stadiul actual al Codului finanţelor publice, o informare privind aprobarea Acordului de Parteneriat pentru perioada 2021 – 2027 şi desemnarea ADR-urilor ca Autorităţi de Management pentru POR 2021-2027, stadiul desfaşurării activităţilor incluse in componentele PNRR, programul multianual de finanţare „Termoficare” şi codul amenajarii teritoriului, urbanismului şi construcţiilor.

Ion Lungu a menţionat că, în calitate de reprezentant al AMR în Comisia de împrumuturi locale de la Ministerul Finanţelor, a ridicat problema majorării plafoanelor de trageri pentru anul 2022, de la 2.000 de milioane lei la 3.000 de milioane lei la rectificarea bugetară din vară.

El a spus că, acum, plafonul la trageri pentru acest an a fost epuizat.

Totodată, primarul Ion Lungu prezentat din nou problema compensării energiei furnizate în sistemul naţional prin parcuri fotovoltaice, astfel încât aceasta să se facă cantitativ, respectiv kilowatt pe kilowatt.

Lungu a făcut această solicitare întrucât municipalitatea suceveană va pune în funcţiune un parc fotovoltaic şi îşi propune ca energia electrică produsă să fie folosită în toate instituţiile care aparţin municipalităţii.

În actualele condiţii, energia electrică este livrată în sistemul naţional la un preţ şi este achiziţionată de autorităţi la preţul pieţei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: