Acolo, atunci

> L.D. CLEMENT

…Aşadar, în cele din urmă EBU a trimis României (TVR) explicaţiile solicitate. Arătând explicit că (şi cum) cele 5 jurii naţionale „vinovate” au acordat voturi între ele în cadrul celei de-a doua semifinale, însă, în opinia noastră, fără să explice anume ce precizare de regulament au încălcat astfel, care este pedeapsa regulamentară pentru o asemenea faptă nemaipomenită la Eurovision şi, mai ales, de ce nu au clamat culpa încă din clipa în care s-a sesizat că este săvârşită; acolo, atunci.

Estimp, România (TVR), după o aşa nemaipomenită situaţie, la supărare, ia în calcul inclusiv retragerea participării de la Eurovision, punând la cale şi un „referendum” în acest sens (…mă tem că pentru a-şi pune în discuţie cauza proprie în miezul unui public poate inflamat). Mi se pare cea mai nepotrivită abordare a subiectului! Dincolo de orice situaţie posibil potrivnică, dubioasă etc., mi se pare că ţara (pe care, de fapt, TVR şi echipele sale o reprezintă) nu se poate descalifica în Europa, chiar şi în această conjuncturală competiţie tematică a sa la care, ani de-a rândul, a participat nu doar în numele unei tradiţii. Este necesar ca România să vrea să se afle acolo, atunci (când se va desfăşura următoarea ediţie de Eurovision), atât pentru a rămâne în corul european, cât şi pentru a i se auzi propria voce. Inclusiv pentru a demonstra că este în stare să voteze transparent şi echidistant, că poate să fie, dacă vrea, model pentru alte echipe, că nu-i tremură nici genunchii, nici vocea. Acolo, atunci…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: