Absenteism ridicat la proba de traseu pentru permisul auto

> Prefectul Alexandru Moldovan face apel către candidaţi: Nu irosiţi această şansă!

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut, ieri, un apel către candidaţii la examenul pentru permisul auto programaţi la proba de traseu să se prezinte la examinare, pentru că, potrivit lui, acum există şansa examinării unui număr cât mai mare de candidaţi în condiţiile în care Ministerul de Interne a detaşat un număr mare de examinatori tocmai pentru a reduce decalajul foarte mare înregistrat la Suceava între proba teoretică şi proba practică.

Potrivit Prefecturii Suceava, luni, comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, la care s-au adăugat examinatori detaşaţi din cadrul altor servicii similare din ţară, au susţinut examinarea la proba practică pentru categoriile şi subcategoriile B, C, şi D.

Astfel, la categoriile B, BE au fost programaţi în total 158 de candidaţi, au fost examinaţi 123, dintre care admişi 88, respinşi 35 şi neprezentaţi 35, promovabilitatea fiind 71,54%.

La categoriile C, CE au fost programaţi 20 de candidaţi din care 14 examinaţi, 13 au fost admişi, unul respins şi şase neprezentaţi, promovabilitatea fiind de 92,85%

La categoriile D, DE au fost programaţi 4 candidaţi; unu a fost examinat şi admis, iar 3 nu s-au prezentat.

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat că, văzând rezultatele activităţii de examinare desfăşurate în ziua precedentă, a rămas neplăcut surprins de numărul mare al candidaţilor programaţi şi neprezentaţi, respectiv 44, „situaţia fiind cu atât mai neplăcută raportat la cei 67 candidaţi absenţi pe parcursul întregii săptămâni care a trecut”.

„Fac din nou apel atât la candidaţi, cât şi la reprezentanţii şcolilor de şoferi să manifeste responsabilitate şi totală disponibilitate, astfel încât să fie posibilă examinarea în următoarea perioadă a unui număr cât mai mare de persoane. Detaşarea unui număr atât de mare de examinatori care să vină în sprijinul celor de la serviciul comunitar de permise din Suceava este o măsură excepţională adoptată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Dar, fiind o măsură cu caracter excepţional, nu ştim dacă sau când se va repeta. Prin urmare, suntem în faţa unei oportunităţi şi solicit tuturor factorilor implicaţi să nu o irosească” a spus Moldovan.

Prefectul de Suceava a analizat împreună cu conducerea SPCRPCIV Suceava situaţia şi a dispus măsuri menite a îmbunătăţi situaţia existentă din punct de vedere al asigurării resursei umane.

Astfel, trei agenţi de poliţie, care în prezent desfăşoară activităţi pe linie de înmatriculări, vor urma procedurile în vederea reînnoirii atestatului de examinator, astfel încât să poată desfăşura, la nevoie, activităţi în cadrul comisiilor de examinare la proba practică.

Totodată, se va demara procedura de ocupare a unei funcţii vacante de ofiţer în cadrul structurii Compartimentului Înmatriculare Evidenţă Vehicule Rutiere. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: