Box, Campionatele mondiale

Suceveanca Lăcrămioara Perijoc s-a calificat în finala categoriei 54 kg!

Pugilista suceveană Lăcrămioara Perijoc s-a calificat în finala categoriei 54 kg a Campionatelor Mondiale de box feminin de la Istanbul (Turcia), asigurându-şi medalia de argint, după ce a învins-o la puncte, cu o decizie de 4-1, pe kazaha Dina Jolaman.

Perijoc, 28 ani, descoperită la Suceava de antrenorul Doru Iftime, campioană europeană în 2019, a avut o adversară de calibru în semifinalele categoriei 54 kg, kazaha Dina Jolaman, campioană mondială în 2019 şi campioană a Asiei, dar a dominat lupta prin serii repetate şi variate la cap şi la corp, arătând mai multă combativitate şi precizie în lovituri. După trei reprize, patru din cei cinci arbitri i-au acordat victoria româncei, care va boxa pentru prima oară în finala unui campionat mondial.

Sportiva suceveană poate egala performanţa antrenoarei sale, Mihaela Cijevschi Lăcătuş, care a cucerit primul titlu mondial al României la box feminin, în 2005, la Podolsk (Rusia).

În finala ce se va desfăşura pe 20 mai, Perijoc o va avea ca adversară pe Hatice Akbaş, reprezentanta Turciei, campioană europeană Under-22 în acest an la 52 kg, care a învins-o în semifinale, cu 5-0, pe thailandeza Preedakamon Tintabthai.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: