Ion Lungu spune că este încurajat să nu renunţe la roata panoramică

> Va fi funcţională într-un an de zile de la semnarea contractului, a precizat edilul-şef

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că este încurajat să nu renunţe la proiectul de instalare a unei roţi panoramice pe platoul Cetăţii de Scaun şi că este convins că, daca s-ar face un referendum, sucevenii s-ar pronunţa în favoarea acestei investiţii.

„M-au sunat nişte tineri şi mi-au spus: «Dom’ primar, nu renunţaţi nicicum la roata panoramică!». Mi-au trimis fotografii: «Săptămâna trecută am fost la Budapesta. Ne-am dat în roată. Era aşa de frumoasă! Nu renunţaţi nicicum»” a spus Ion Lungu.

El a arătat că ar avea curajul să facă şi un referendum pe această temă, dar că nu mai e timp.

„Am şi curajul – dar nu e timp – să facem şi un referendum pentru roată, să vedem dacă nu rămâne cu plus” a spus Ion Lungu.

El a arătat că roata panoramică ar putea fi instalată la un an de la semnarea contractului.

„Roţile nu se fac în România. Se dă comandă. Durează vreo zece luni-un an de zile până se livrează. De la semnarea contractului, cam într-un an de zile ar putea fi funcţională” a spus Lungu.

Primarul a mai declarat că proiectul roţii panoramice a fost aprobat în CL, că a fost organizată licitaţia, a fost depusă o ofertă care se analizează în comisia de licitaţii.

„În măsura în care va fi eligibilă, cu siguranţă vom semna contractul” a declarat Lungu.

El a subliniat că e „o chestiune de imagine politică” şi că valoarea proiectului reprezintă 0,97% din bugetul local.

Ion Lungu a mai spus că în acest an va fi amenajată şi parcarea de la Cetatea de Scaun.

„Facem în acest an şi parcarea de la Cetate. Nu am putut să o facem (anterior – n.n.) pentru că era acolo şi teren al Consiliului Judeţean. Între timp am făcut asociere cu Consiliul Judeţean şi o să facem parcarea” a declarat primarul.

Reamintim că în prezent se desfăşoară în municipiu o campanie de strângere de semnături lansată de USR, pentru organizarea unui referendum vizând demiterea primarului, demers cu sloganul „Suceava curată, fără Lungu, fără roată”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: